Alternatif E-Wallet selain Touch N Go

Boost

E-wallet gaya hidup Malaysia

Coming Soon Boost ni akan menjadi Bank Digital di Malaysia. Sebab diorang dah dapat license dari Bank Negara Malaysia.

WeChatPay

Mudah dan convenient

Alternatif E-Wallet selain Touch N Go

MAE Maybank

Tak perlu jadi customer Maybank pun boleh guna

GrabPay

Bayar apa saja dalam satu app

GrabPay bukan saja untuk rides. Bukan sahaja untuk order makanan. Korang boleh gunakan GrabPay ni sebagai E-Wallet untuk bayar bills, groceries, dan banyak lagi.

Dalam GrabPay ni juga korang boleh buat loan, itu pun kalau korang dah layak nanti. Korang kena selalu guna GrabPay ni untuk dapatkan pinjaman.

Setiap transaksi dapat GrabRewards points. Limit wallet pun flexible, dari RM500 hingga RM1500.

Razer Pay

Untuk anak muda dan milenial

BigPay

Bukan setakat e-wallet

BigPay, dari AirAsia, lebih dari e-wallet biasa. Ada kad prabayar yang boleh korang guna macam kad kredit. Boleh pakai kat mana-mana, siap boleh kumpul mata penerbangan AirAsia lagi. Function BigPay ni sama je macam Bank, paling best korang boleh buat loan dengan BigPay ni. Sampai 10k tu. So jom download BigPay

FavePay

Pay and get cashback

FavePay best untuk pembayaran di kedai makan dan kafe. Bukan saja mudah, korang boleh dapat cashback sampai 30%. Plus, boleh dapat diskaun juga!

Alternatif E-Wallet selain Touch N Go

Vcash

Senang dan selamat

Aeon Wallet

Khusus untuk pengguna AEON

AEON Wallet dicipta khusus untuk kerja dengan kad AEON Members Plus Visa. Senang untuk akses dana dan program kesetiaan tanpa perlu bawa kad.

Wise

Buat bayaran cross-border dengan mudah

Wise, atau dulu dikenali sebagai TransferWise, memang pilihan terbaik untuk pembayaran antarabangsa. Rate pertukaran mata wang dia rendah, jadi korang boleh jimat banyak. Wise ni boleh jadi penganti bank.

So, tu dia senarai e-wallet yang top di Malaysia. Setiap satu ada keunikan dan kelebihan tersendiri. Jadi, pilihlah yang paling ngam dengan lifestyle korang!

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..