Platform belajar jadi Ethical Hacker

Jadi Hacker

Udemy

Udemy juga ada banyak course ethical hacking yang bermacam macam dari seluruh dunia, sesuai untuk semua level, dari pemula sampai yang mahu jadi hacker professional.

Korang tak ada duit? Jangan risau, ada banyak yang free untuk korang starting. Walaumacam mana pun admin rekemen untuk korang beli course berbayar.

EC-Council Malaysia

Program ini mengajarkan cara untuk mencari kelemahan sistem supaya selamat dari hacker. Latihannya sangat praktikal dan menyeluruh, mencakup berbagai aspek seperti pen testing, forensik digital, hingga cloud security​

Evilzone Forum

Hackaday

Break The Security

HackThisSite

Hack In The Box

Hack In The Box menawarkan pengalaman belajar yang unik dengan menyediakan informasi tentang security dari hacker underground.

Di sini, korang boleh dapatkan berita dan informasi hacking tentang berbagai topik seperti Apple, Microsoft, Programming, Linux, dan lain-lain. Mereka juga ada forum untuk diskusi antara hacker​​.

Learn Kali Linux

Aplikasi ini menyediakan kursus hacking yang mendalam untuk semua level.

Learn Ethical Hacking (HackerX)

Aplikasi ini menawarkan topik yang tersusun dengan baik. Korang akan mula dengan mempelajari asas-asas dunia hacking dan cyber security, dan perlahan-lahan naik level. Simple.

Aplikasi ini juga menawarkan lebih dari 19+ certificate setelah menyelesaikan kursus. Sesuai untuk korang yang baru nak mula belajar hacking​​.

Ethical Hacking University App

Ini adalah aplikasi yang bagus untuk memperbaiki kemahiran hacking korang. Dengan pelbagai struktur pengajaran dari asas hingga lanjutan, semuanya ditawarkan secara percuma.

Selepas menyelesaikan kursus, korang akan mendapatkan certificate secara online. Aplikasi ini juga memberi notifikasi tentang insiden hacking utama di seluruh dunia​​.

Geek App – Ethical Hacking Certification Tutorials

Aplikasi ini menyediakan penjelasan lengkap tentang ethical hacking. Ia mengajar tentang keamanan, firewall, jaringan, dan banyak lagi.

Sangat sesuai untuk korang yang ingin memahami lebih dalam tentang dunia ethical hacking

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..

Hacking

Apa perlu buat kalau gmail kena hack

Gmail kena hack? Mesti mengelabahkan? Sebab benda penting kot, mungkin banyak data korang dalam email tu. So baca artikel ni sampai habis.