Selamat ke app Lemon8 ni? - Jom study

Lemon8 ni app sosial media yang best gila. Korang boleh share dan explore gambar dan video pasal makanan, travel, beauty, fashion, home dan macam-macam lagi.

App ni dari syarikat yang sama dengan TikTok, ByteDance.

Diorg launch app ni kat Jepun dulu pada tahun 2020, pastu expand ke negara-negara Asia lain macam Thailand dan Singapura.

App ni mula viral kat US dan UK pada bulan Februari 2023 lepas media dan influencer TikTok start promote app ni.

Photo by Ales Nesetril on Unsplash

Lemon8 vs Instagram: Apa yang berbeza?

Lemon8 ni app yang boleh jadi alternatif kepada Instagram, app yang dah lama popular kat sini.

Tapi, ada beberapa perbezaan yang buat Lemon8 ni lebih menarik dan unik, antaranya:

  • Privacy. Lemon8 ni lebih privacy-friendly daripada Instagram. App ni ada end-to-end encryption untuk semua komunikasi pengguna, yang bermakna data korang lebih selamat dan tak mudah diserang. App ni juga tak simpan data korang kat server China, tapi kat US dan Singapura, dan ikut undang-undang GDPR, undang-undang perlindungan data EU.
  • Features. Lemon8 ni ada banyak features yang menarik, antaranya:
    • For You. Kat sini, korang boleh tengok content yang sesuai dengan minat korang. App ni akan recommend content yang personalized based on apa yang korang like dan follow.
    • Create. Kat sini, korang boleh buat post sendiri dengan mudah. App ni ada banyak templates, stickers, filters dan fonts yang korang boleh guna untuk edit gambar dan video korang. Tak payah nak download app lain dah, semua boleh buat kat Lemon8 je.
    • Explore. Kat sini, korang boleh discover content yang baru dan trending. App ni ada banyak hashtags yang korang boleh guna untuk cari content yang korang suka. App ni juga ada campaign features yang korang boleh join untuk dapatkan rewards dan recognition.
  • Aesthetic. Lemon8 ni app yang lebih aesthetic daripada Instagram. App ni ada design yang simple, clean dan modern, yang buat app ni nampak lebih fresh dan stylish. App ni juga ada content yang lebih curated dan high-quality, yang buat app ni nampak lebih professional dan classy.
Photo by Lukas

Macam mana nak download Lemon8?

Lemon8 ni available kat Google Play dan App Store.

Korang boleh download app ni secara percuma dan sign up dengan email, phone number atau social media account korang.

Lepas tu, korang boleh pilih interest korang dan follow creators yang korang suka. Senang je, kan?

Apa lagi yang korang tunggu?

Jom join Lemon8 sekarang dan jadi sebahagian daripada komuniti yang awesome ni. Korang boleh share apa-apa je yang korang suka, dari resepi masakan sampai tips kecantikan.

Korang juga boleh interact dengan orang lain yang ada minat yang sama dengan korang. Lemon8 ni app yang fun, informative dan refreshing. Korang takkan menyesal kalau try app ni.

Trust me, korang akan addicted dengan app ni macam aku. So, apa lagi?

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..