Yes, bank Islam dah jadi Digital Bank

Korang tahu tak yang bank Islam dah jadi digital bank? 

Yes, betul! Bank Islam memang dah lancarkan aplikasi mobile banking yang dipanggil Be U, yang merupakan antara digital bank terawal di Malaysia.

Be U ni ditargetkan untuk generasi muda yang suka gunakan teknologi dan memudahkan semua urusan.

Photo by Victor on Unsplash

Apa yang best pasal Be U?

Be U ni ada banyak kelebihan yang boleh buat korang jatuh cinta dengan dia. Antaranya ialah:

  • Boleh buka akaun secara online bila-bila masa, di mana-mana sahaja. Tak perlu pergi cawangan bank atau isi borang panjang-panjang. Cuma perlu download aplikasi Be U, ambil gambar IC dan selfie, dan dah siap! Akaun korang pun dah aktif dan boleh guna terus.
  • Boleh pilih design kad debit Visa yang korang suka. Ada lima design yang menarik dan unik, yang boleh tunjuk personaliti korang. Kad debit ni pun boleh track dan manage perbelanjaan korang dengan mudah melalui aplikasi Be U.
  • Boleh guna Be U Pocket, yang merupakan alat yang membolehkan korang menguruskan wang, membuat bayaran, dan transfer duit melalui akaun simpanan Qard Be U. Yang bestnya, Be U Pocket ni tak ada yuran penyelenggaraan baki, yang bermakna akaun korang tetap aktif walaupun baki kosong.
  • Boleh dapat bantuan dari Aqil, yang merupakan pengurus kewangan peribadi yang bijak. Aqil ni boleh bantu korang untuk track dan manage wang korang dengan lebih baik. Sama ada korang nak simpan untuk impian korang atau cari pendapatan sampingan, Aqil ada solusi untuk korang.

Macam mana nak join Be U?

Senang je nak join Be U. Cuma perlu ikut langkah-langkah ni:

  • Download aplikasi Be U dari Google Play Store atau Apple App Store.
  • Buka aplikasi dan pilih “Create Account”.
  • Isi maklumat peribadi korang dan pilih jenis akaun yang korang nak.
  • Ambil gambar IC dan selfie korang untuk pengesahan identiti.
  • Pilih design kad debit Visa yang korang nak dan isi alamat penghantaran.
  • Tunggu kad debit Visa korang sampai dan aktifkan melalui aplikasi Be U.
  • Dah siap! Korang boleh guna akaun dan kad debit Visa korang sekarang.

Apa lagi yang korang tunggu?

Jom join komuniti Be U yang semakin berkembang sekarang!

Be U ni bukan sahaja bank digital yang mesra, tapi juga bank Islam yang patuh syariah. Dengan Be U, korang boleh guna bank secara digital dan mudahkan urusan korang untuk semua perkara. Be U. Be Great.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..