Apa yang PPIM boleh bantu? - Ini yang perlu korang tahu

1. Melindungi Hak Kita

PPIM wujud untuk melindungi dan mempertahankan hak kita semua, terutama pengguna Islam. Mereka nak pastikan kita semua maklum dan ambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti yang boleh pulihkan maruah pengguna Islam.

2. Tolong korang yang ada masalah dengan Ahlong

Kalau korang terperangkap dengan Ahlong, PPIM sedia membantu. Mereka bukan pakai cara ganas atau bayar hutang korang, tapi mereka akan bantu cari penyelesaian lain untuk masalah hutang korang ni

3. Aplikasi YAKIN untuk bantu korang

PPIM dan Crescent Digital Sdn Bhd dah bangunkan aplikasi Yakin, di mana korang boleh dapat akses kepada perkhidmatan PPIM dan sumber-sumber lain yang berkaitan

4. Bantuan kewangan

PPIM juga sedia menyalurkan bantuan kewangan kepada yang memerlukan. Contoh, di Bukit Beruntung, mereka dah bantu sebuah keluarga dengan bantuan kewangan.

5. Runding dengan Ahlong

Team PPIM boleh bantu korang urus dan runding dengan Ahlong, hentikan caj, kurangkan jumlah tuntutan, dan susun semula jadual pembayaran. Tapi korang kena hadir sekurang-kurangnya sekali ke pejabat Team PPIM di Kuala Lumpur untuk dapatkan bantuan n

6. Menangani aduan scam

Setiap bulan, PPIM dapat sekurang-kurangnya 15 – 20 aduan pasal scam. 

Macam-macam jenis scam diterima, dari scam pembelian barangan hingga scam yang melibatkan masalah akaun individu. Kalau korang terkena juga, PPIM akan tolong. Cuma tak semua kes ni akan berjaya diselesaikan. 

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..