Portal Hackers Malaysia dibangunkan dengan tujuan berkongsi maklumat penting yang berkaitan dengan IT, Web Development, Programming & related dengan AI development.

Portal ini bukan dibuat untuk melakukan hacking kepada orang lain. Disini kita cuma menghimpunkan teknik teknik yang biasa digunakan oleh Hacker. 

Kami cuma ingin berkongsi ilmu dan pengetahuan yang berkaitan dengan perkembangan teknologi yang semakin maju.

Disclamer

  • Portal ni tak menawarkan sebarang servis hacking atau aktiviti yang melanggar undang-undang. Aku cuma menulis content yang bersifat education sahaja. Jangan percaya jika ada yang offer servis hacking dan claim dari Team Hackers Malaysia.
  • Portal ni tak mewakili pandangan atau pendapat mana-mana organisasi, syarikat, atau individu lain selain dari aku sendiri.

    Aku cuma berkongsi pengalaman dan pengetahuan aku yang terhad dan mungkin tak sempurna.

    Jadi, jangan ambil apa yang aku tulis sebagai fakta atau nasihat mutlak. Korang kena buat research sendiri dan gunakan akal fikiran korang untuk menilai kebenaran dan kesesuaian content yang aku tulis.

  • Portal ni tak menjamin bahawa semua content yang aku tulis adalah tepat, terkini, lengkap, atau bebas dari kesilapan.

    Aku akan cuba untuk update dan betulkan content yang aku tulis jika ada maklumat baru atau feedback dari korang.

    Tapi aku tak boleh janji bahawa semua content yang aku tulis adalah 100% betul atau relevan pada masa kini atau masa depan.

  • Portal ni boleh mengandungi link atau rujukan kepada website atau sumber lain yang bukan milik atau dikawal oleh aku.

    Aku tak bertanggungjawab atas content, privasi, keselamatan, atau amalan mana-mana website atau sumber lain yang korang lawati melalui portal ni.

    Korang kena baca dan faham terms of use dan privacy policy website atau sumber lain yang korang lawati sebelum korang gunakan atau berikan maklumat peribadi korang kepada mereka.

Privacy & data User

Website ni ada collect sikit-sikit data dari korang bila korang visit hackersmalaysia.com. Data yang aku collect ni benda basic je macam ip address, phone, email, ISP, dan lain-lain. 

Aku collect data ni sebab nak tau korang dari mana, apa yang korang minat, dan macam mana aku boleh buat website ni lagi best untuk korang.

Data ni cuma digunakan untuk improve website & pengiklanan dalam web ni je. 

Tapi ada satu lagi sebab aku collect data ni. Salah satu sebab security. 

Ramai je yang try hacking portal ni. Diorang ingat hackers malaysia ni mewakili hacker dari malaysia kot. Tu pasal ramai yang test test market. 

Aku ada monitor aktiviti kat website ni.

Kalau aku nampak ada yang cuba hack website ni, biasanya aku akan terus blacklist ip address dorang. So dorang tak boleh lagi visit website ni la. Ha macam tu la citenya. 

Disclamer untuk nama "Hackers"

Nama “Hackers” digunakan dalam blog ini hanya untuk tujuan pengetahuan dan ilmu sahaja.

Aku galakkan pembaca untuk belajar & menggunakan ilmu yang dikongsikan dalam blog ini untuk tujuan positif je. 

Tapi aku tak bertanggungjawab untuk sebarang masalah atau kesan yang mungkin berlaku hasil daripada menggunakan info yang diterima dari portal ini.

Jangan gunakan ilmu yang korang dah belajar untuk buat kerja kerja yang melanggar undang undang.