Programming Malaysia

Segala yang berkaitan dengan programming, web & apps. 

Programming

Programming untuk Apps – Jom study

Programming language ni bermaksud bahasa yang boleh difahami oleh komputer atau device lain. Programming language ni ada banyak jenis, dan

Programming

Programming untuk web development

HTML HTML ni singkatan untuk HyperText Markup Language. HTML ni bukan programming sebenarnya, tapi markup language yang digunakan untuk strukturkan content

Programming

Apa itu Visual Programming?

Visual programming tu macam satu cara untuk buat apps atau software tanpa perlu code banyak-banyak. Korang boleh guna UI design

Programming

Apa itu TypeScript? Jom study

Study tentang TypeScript TypeScript ni satu bahasa programming yang modern yang ada beberapa feature tambahan berbanding Javascript. Secara basic TypeScript

Programming

Kenapa kena belajar Python?

Mudah untuk pelajar baru Python dikenali dengan sintaksnya yang simple dan senang faham. Bagi yang baru nak mula belajar programming,

Programming

Tips programming untuk pemula

Korang nak belajar programming tapi tak tahu macam mana? Jangan risau, aku ada beberapa tips untuk korang yang baru nak

Programming

Apa itu API? Korang mungkin nak tahu

API, atau dalam bahasa penuhnya Application Programming Interface, boleh dikatakan sebagai jurucakap yang memudahkan dua aplikasi berkomunikasi sesama sendiri. Macam