Boleh ke cash out duit Madani? Maybe korang perlu tahu

Boleh ke cash out duit Madani?

Duit ni kerajaan bagi kat kita semua untuk bantu kita belanja dan bantu ekonomi negara. Tapi, ada satu soalan yang mungkin korang nak tahu: boleh ke cash out duit Madani ni?

Jawapannya ialah: tak boleh. Duit Madani ni bukan duit sebenar, tapi duit digital yang korang kena guna melalui e-wallet.

Duit ni ada banyak syarat dan had yang korang kena ikut. Kalau korang cuba cash out duit ni, korang akan rugi dan bahaya.

Kenapa tak boleh cash out duit Madani?

Ada beberapa sebab kenapa korang tak boleh cash out duit Madani ni.

Duit Madani ni sudah ditetapkan tarikh luput

Duit ni ada tarikh luput yang dah ditetapkan oleh kerajaan. Contohnya, kalau korang dapat duit Madani pada bulan Januari, korang kena guna duit ni sebelum bulan Mac.

Kalau tak sia sia lah. Kalau cash out, korang boleh simpan. Tapi kerajaan tak nak macam tu.

Duit Madani ni ada kedai tertentu sahaja

Contohnya, korang boleh guna duit Madani kat kedai buku, kedai baju, atau kedai makan yang dah ditetapkan.

Korang tak boleh guna duit Madani kat kedai rokok, kedai alkohol, atau kedai judi. Jadi, kalau korang cash out duit ni, korang tak dapat beli barang-barang yang bermanfaat.

Risiko akaun kena suspend kalau cash out

Ini sebab yang paling penting.

Kalau korang cuba cash out duit Madani ni, korang berisiko untuk kena suspend akaun e-wallet korang.

Sebab, cash out duit Madani ni melanggar terma dan syarat yang ditetapkan oleh kerajaan dan e-wallet.

Kalau akaun e-wallet korang kena suspend, korang tak boleh guna e-wallet lagi. Korang juga akan hilang semua duit yang ada dalam e-wallet korang. Bahaya kan?

Kalau korang berjaya, tapi tak kena apa apa, itu cuma nasib baik. Tapi kalau sistem dapat detect, disable terus.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..