Boleh ke dapatkan data owner hanya dari no telefon? - Ini yang korang perlu tahu

Jawapannya boleh.

Dengan no telefon tu korang memang boleh tahu siapa pemilik no tu kalau korang bertanya direct pada telco. Nak berurusan dengan telco pulak bukan senang, tapi susah. Korang mungkin perlukan report polis dan sebab sebab yang kuat kenapa korang nak tahu siapa pemilik no telefon tu.

Bergantung pada kes, kalau kes korang ni kes yang biasa mungkin telco ni takkan layan. Tapi kalau kes korang ni merupakan kes yang besar dan viral, mungkin pihak telco akan bantu berikan korang details pemilik no tu.

Tapi ni dengan cara yang mengikut undang undang lah. Kalau cara yang tak mengikut undang undang mungkin dengan korang boleh gunakan dengan jalan hacking. Korang boleh hire hacker.

Photo by Dan Nelson on Unsplash

No telefon tu hacker boleh gunakan untuk buat kerja kerja hacking macam phishing, hantar spyware, hijack akaun dan sebagainya. So dari situ hacker boleh tahu siapa identiti sebenar orang yang menggunakan no telefon tu.

Cuma cara ni tak mudah, dan ada bayaran yang dikenakan, plus kalau korang mencari hacker untuk bantu korang dalam bab ni, korang berisiko untuk kena scam.

Ramai orang akan mengaku hacker, tapi majoriti adalah scam. Korang mungkin akan hilang banyak duit.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Related Article..

Portal Hackers

Financial