Cara buat duit dengan Involve Asia

Apa Itu Involve Asia?

Involve Asia ni sebenarnya satu platform yang menjadi orang tengah dalam menyediakan affiliate link daripada pelbagai syarikat terkenal seperti Shopee, Lazada, Air Asia, kedai bunga, dan macam-macam lagi.

Dalam erti kata lain, Involve Asia ni adalah platform affiliate marketing yang boleh korang guna untuk buat duit. 

Korang boleh buat urusan pembayaran dengan Involve Asia. Tak perlu korang pening nak kena buka satu satu platform. Dengan adanya involve asia, All in One!

Buat duit dengan Involve Asia

Macam mana nak buat duit dengan Involve Asia?

Kalau korang nak buat duit dengan Involve Asia, korang kena tahu dulu macam mana sistem affiliate marketing ni berfungsi.

Jadi, jom kita tengok langkah-langkah untuk buat duit dengan Involve Asia!

  1. Daftar akaun Involve Asia Pertama sekali, korang kena daftar akaun Involve Asia dulu. Proses pendaftaran ni sangat mudah, korang cuma perlu masukkan email, nama, dan password.

    Lepas tu, korang akan terima email pengesahan, dan korang kena klik link dalam email tu untuk sahkan pendaftaran. Boleh click disini untuk pendaftaran melalui Hackers Malaysia. 
  2. Pilih program affiliate yang sesuai

    Bila dah berjaya daftar, korang boleh mula pilih program affiliate yang sesuai dengan minat dan niche korang.

    Macam yang kita cakap tadi, Involve Asia ni ada banyak syarikat yang boleh korang pilih, jadi kena pandai pilih yang mana satu yang paling sesuai dengan korang.
  3. Dapatkan affiliate link

    Lepas pilih program affiliate yang sesuai, korang akan dapat affiliate link yang korang boleh guna untuk promosi.

    Affiliate link ni adalah link khas yang membolehkan korang dapat komisen bila ada orang beli produk atau perkhidmatan melalui link tu.
  4. Promosi affiliate link

    Sekarang, korang kena promosi affiliate link yang korang dah dapat tadi.Boleh guna pelbagai cara untuk promosi, seperti share dekat Facebook, Instagram, blog, atau YouTube. Yang penting, korang kena pastikan promosi tu menarik dan dapat tarik perhatian orang untuk klik link tu.

  5. Dapatkan komisen


    Bila ada orang klik link korang dan beli produk atau perkhidmatan, korang akan dapat komisen daripada jualan tu.Komisen ni bergantung pada syarat dan peratus yang ditetapkan oleh syarikat yang korang pilih.Jadi, semakin banyak orang yang beli melalui link korang, semakin banyak la duit yang korang boleh buat!

Tips penting untuk berjaya dengan Involve Asia

Nak berjaya dengan Involve Asia, korang kena tahu beberapa tips penting ni. 

Jom kita terokai tips-tips yang boleh bantu korang buat duit dengan Involve Asia lagi banyak!

  • Pilih niche yang tepat – Pilih niche atau topik yang betul-betul korang minat dan tahu banyak pasal. Bila korang pilih niche yang korang suka, korang akan lebih mudah untuk buat promosi yang berkesan dan menarik minat orang.
  • Konsisten dalam promosi – Nak berjaya dengan Involve Asia, korang kena konsisten dalam promosi. Jangan expect dapat duit banyak dalam masa yang singkat. Jadi, jangan malas dan teruskan promosi secara konsisten.
  • Buat kajian pasaran – Sebelum korang mula promosi, buat kajian pasaran dulu untuk tahu apa yang orang cari dan perlukan. Dengan cara ni, korang boleh target promosi korang kepada orang yang betul-betul berminat dengan produk atau perkhidmatan yang korang promosikan.
  • Gunakan pelbagai saluran promosi – Jangan terperangkap dengan satu saluran promosi je. Cuba gunakan pelbagai saluran seperti blog, YouTube, Facebook, Instagram, dan TikTok untuk promosi. Dengan cara ni, korang boleh jangkau lebih ramai orang dan dapat lebih banyak peluang untuk buat duit.
  • Jaga reputasi korang – Reputasi korang sangat penting dalam dunia affiliate marketing ni. Jadi, pastikan korang jujur dalam promosi dan jangan cuba tipu orang. Ingat, bila korang jaga reputasi korang, orang akan lebih percaya dan lebih senang nak beli melalui link korang.

Kesimpulan

Involve Asia ni satu platform yang sangat menarik untuk korang cuba buat duit secara online.

Dengan banyak syarikat yang bekerjasama dengan platform ni, korang ada banyak peluang untuk pilih program affiliate yang sesuai dan menarik dengan content korang. 

Jadi, apa lagi, jom kita cuba dan usahakan yang terbaik! Ingat, kejayaan ada di hujung jari kita, asalkan kita sanggup berusaha dan tak putus asa. Selamat mencuba dan semoga berjaya.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..