Cari group untuk belajar SEO ke tu? Mungkin korang nak community yang boleh dapat jawapan secara terus!

Aku nak share dengan korang satu benda yang best gila. Tau tak apa tu? Group WhatsApp untuk belajar SEO!

SEO tu apa? SEO tu singkatan daripada Search Engine Optimization, yaitu teknik untuk meningkatkan ranking website atau blog kita di Google. 

Kalau website atau blog kita ranking tinggi, maknanya kita boleh dapat lebih banyak trafik dan peluang untuk buat duit online.

Tapi SEO ni bukan senang nak belajar tau. Banyak benda kena tahu dan praktikkan. 

Kalau kita belajar sorang-sorang, mungkin kita akan rasa bosan, bingung, atau putus asa. Sebab tu lah aku nak ajak korang semua join group WhatsApp untuk belajar SEO ni.

Apa kelebihan Group WhatsApp untuk belajar SEO?

Group WhatsApp untuk belajar SEO ni ada banyak kelebihan, antaranya:

  • Kita boleh bertanya apa-apa je pasal SEO kat group ni. Ada ramai orang yang pakar dan berpengalaman dalam bidang SEO yang sudi kongsi ilmu dan tips dengan kita. Tak payah risau kalau tak faham sesuatu, sebab ada je orang yang boleh tolong jawab.
  • Kita boleh berkawan dengan orang yang sama minat dengan kita. Kita boleh share pengalaman, idea, dan motivasi dengan diorang. Kita boleh saling support dan semangatkan antara satu sama lain. Kita boleh jadi macam satu keluarga yang belajar SEO bersama-sama.
  • Kita boleh dapat update terkini pasal SEO kat group ni. SEO ni selalu berubah mengikut algoritma Google yang baru. Kalau kita tak update, kita mungkin ketinggalan atau salah langkah. Tapi kalau kita join group ni, kita boleh dapat info terbaru dan terbaik pasal SEO dari sumber yang dipercayai.

Macam mana nak join group WhatsApp untuk belajar SEO?

Nak join group WhatsApp untuk belajar SEO ni senang je. Korang cuma perlu ikut langkah-langkah ni:

  • Korang click je kat button whatsapp sebelah kanan korang. Kalau tak ada korang boleh pergi ke page hubungi kami. 
  • Bila dah masuk group, perkenalkan diri korang kat sana. Cakap nama, umur, lokasi, dan apa yang korang nak belajar pasal SEO.
  • Ikut peraturan group yang ditetapkan oleh admin. Jangan spam, jangan promosi, jangan gaduh-gaduh. Hormat sesama ahli group dan jaga bahasa.
  • Aktif dalam group dan jangan malu-malu nak bertanya atau berkongsi sesuatu. Semua orang kat sana nak belajar dan berkongsi ilmu.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Related Article..

Portal Hackers

Financial