Feature Hostinger yang ramai tak tahu

1. Free Built-in CDN: Speed Up Your Website

Nak bagi mudah, CDN ni macam speedy delivery service untuk data website korang. Best, kan?

Tapi, apa yang buat Free Built-in CDN di Hostinger special? Jom kita deep dive sikit:

  • Free: Exactly, tak ada extra charge. Khususnya dalam pakej business lah. Memang dah ready dalam package korang.
  • Ultra-Speedy: Website korang akan load super fast, regardless lokasi user.
  • Auto-Ready: No need nak pening setting sana sini. It’s built-in, korang just use je.
  • WebP Image Compression: Korang ada image yang berat? Jangan risau. CDN ni dah support WebP Image Compression, yang mana boleh reduce size gambar korang without compromize kualiti. Your website akan load lagi laju!
  • Image Resize: Bukan setakat compress, CDN ni pun boleh automatically resize image korang based on user device. Maknanya, tak kira user guna desktop ke, mobile ke, dia akan dapat image yang paling optimal.
  • Minify CSS & JavaScript: CDN ni tak setakat handle image. Dia pun boleh compress (atau dalam IT term, ‘minify’) CSS and JavaScript korang. Result? Website korang jadi lagi ringan dan laju.

So, you see, Free Built-in CDN ni bukan calang-calang. Dia boleh do wonders untuk speed website korang. Jadi, jangan miss out opportunity ni. Make sure korang activate feature ni dalam Hostinger.

Photo by Field Engineer

2. Malware Checker: Your website’s health protector

Malware ni virus untuk website. Very dangerous and can damage your website. But don’t worry, Hostinger ada solution. 

Dengan Malware Checker, korang boleh constantly check website korang untuk pastikan clean dari malware yang harmful.

3. Firewall: Jaga website korang dari serangan malware

Firewall ni macam penjaga pintu untuk website korang. Dia akan check dan pastikan hanya traffic yang betul-betul safe je yang dapat masuk. 

Hostinger ada firewall built-in yang akan constantly jaga website korang. Here’s the scoop:

  • Always On: Firewall ni always working, 24/7, to protect korang punya website.
  • Automatic Updates: Dia akan automatically update untuk tackle any new threats. Korang tak perlu worry.
  • Easy to Use: Tak perlu expert IT. Just activate and let it do its work.

4. Auto-Backup: Keep your data safe

Accidents happen. Kadang-kadang, kita accidentally delete data. Or worse, data korang hilang sebab something happened to the server. 

This is where Auto-Backup comes in. It keeps a safe copy of your website’s data, so korang tak perlu risau.

  • Regular Backups: System automatically backup data korang regularly.
  • Easy Restore: Kalau ada problem, korang boleh easily restore data from the backup.
  • Peace of Mind: Knowing that your data is safe gives you peace of mind, kan?

5. Free Domain: Branding jadi lebih mudah

Hostinger punya offer tak terhingga ni tak lengkap kalau kita tak mention pasal free domain. Bila korang subscribe dengan Hostinger, korang dapat free domain. Awesome, right?

  • Custom domain: Tak perlu lagi guna generic domain. Branding jadi lebih profesional dengan custom domain.
  • Easy set up: Tak payah risau pasal cara nak set up. Process dia sangat user-friendly.
  • Immediate activation: Bila dah apply, korang punya domain akan terus active.

6. Free SSL: Penting untuk security

Kalau korang serious pasal website security, mesti korang familiar dengan SSL. 

SSL ni penting untuk ensure data yang ditransfer antara user dan website korang secure. Good news, Hostinger offer free SSL!

  • Free: Again, no charge. SSL sudah included dalam package korang.
  • Improved security: Dengan SSL, korang dapat improve overall security website.
  • User trust: Users lebih likely untuk trust and use website yang ada SSL. So, it’s good for business too!

7. 24/7 Support: Anytime, anywhere, we’re Here

Tak kisah berapa banyak experience korang ada dalam web hosting, sometimes, things can get a bit tricky. 

Jangan risau, Hostinger punya support team available 24/7 untuk assist korang.

  • 24/7 Availability: Whatever the time, they’re always ready to help.
  • Professional help: The team consists of experts who can provide guidance and solutions.
  • Quick response: They respond quickly, so korang tak perlu tunggu lama untuk dapat help.

8. Menggunakan HPanel: Senang Gila, User-Friendly, Always Up-to-Date

Pernah try HPanel dari Hostinger? Kalau belum, memang patut check out ni. 

HPanel ni friendly habis dan senang nak navigate. Interface dia straight to the point, jadi manage website jadi lagi mudah dan efisien.

Apa yang best pasal HPanel? Jom kita deep dive:

  • Friendly Gila: Design dia clear dan straightforward. Newbie ke, pro ke, semua boleh handle dengan mudah.
  • Senang nak navigate: Semua tools dan settings yang korang perlukan semua nicely organized. Tak payah nak search sana sini.
  • Always up-to-date: Hostinger make sure HPanel ni always up-to-date. So, korang akan jumpa latest features and improvements.

In short, dengan HPanel ni, manage website jadi like a breeze. 

Korang boleh focus more on content, less on technical stuff. So, kalau belum try, jangan lepaskan peluang. Sure korang akan suka!

9. Banyak Pilihan: Dari basic ke pro, semua ada!

Satu lagi benda yang best pasal Hostinger, dia ada banyak pilihan. Tak kira korang baru nak start atau dah ada business besar, Hostinger ada something untuk korang semua.

Meh kita explore sikit apa yang ada:

  • Variety of Packages: Dari basic hosting sampai advanced, Hostinger offer macam-macam packages yang sesuai dengan apa korang perlukan.
  • VPS Hosting: Nak more control dan flexibility? Korang boleh try VPS hosting. Best untuk websites yang traffic tinggi.
  • Pro Panel: Ini special. Kalau korang ada banyak clients, Pro Panel memang perfect. Dengan ini, korang boleh easily manage semua clients korang punya websites from one place.

So, banyak kan pilihan dia? Dengan Hostinger, korang boleh get exactly apa yang korang nak. 

No more, no less. Explore all the options and pick yang paling sesuai dengan korang. Hostinger is here to make your life easier!

10. Banyak server

Another awesome thing pasal Hostinger ni, dia ada banyak server. Tak kira di mana target market korang, mesti ada server yang sesuai.

Nak tahu lagi? Meh kita check out:

  • Server di Singapore: Ni memang best untuk korang yang target market Malaysia. Server dekat, means data travel lagi laju, which translates to faster loading times.
  • Banyak pilihan server: Tak kira korang nak target market mana, US ke, Europe ke, Asia ke, ada je server yang sesuai.
  • Boleh tukar-tukar server: Ni yang special. Dengan Hostinger, korang boleh easily tukar server. Kalau rasa server current tak perform, boleh je switch to a different one.

So, banyak betul advantage dengan ada banyak server ni. Korang boleh optimize website korang untuk specific target market.

So, jangan lepaskan opportunity ni. Explore all the options and pick yang paling sesuai dengan korang. Hostinger memang faham apa yang korang nak!

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Related Article..

Portal Hackers

Financial