Involve Asia: Platform untuk korang buat duit

Apa Itu Involve Asia?

Involve Asia ni, dalam erti kata lain, adalah platform affiliate marketing. Affiliate marketing tu apa? 

Okay, senang cerita, affiliate marketing ni cara korang boleh buat duit dengan promote produk atau servis orang lain. Bila korang promote, dan orang beli melalui link korang, korang akan dapat komisen. Betul-betul mudah kan?

Involve Asia dah ada sejak 2014, dan mereka bekerja dengan banyak brand terkenal. 

Korang mesti kenal lah brand-brand macam Lazada, Shopee, Zalora, dan banyak lagi. Jadi, banyak peluang untuk korang buat duit.

Macam mana nak start?

Nak start dengan Involve Asia ni mudah je. Ikut je langkah-langkah ni:

  1. Daftar akaun: Korang kena pergi ke website Involve Asia dan daftar lah akaun. Proses ni percuma je, tak payah bayar apa-apa.
  2. Pilih Produk: Lepas dah daftar, korang boleh pilih produk atau servis apa yang korang nak promote.
  3. Promote: Bila dah pilih, korang boleh start promote. Boleh guna link affiliate korang di blog, social media, atau mana-mana platform yang korang ada.
  4. Dapat Komisen: Bila ada orang beli melalui link korang, korang akan dapat komisen.

Untuk siapa Involve Asia?

Jadi, siapa yang boleh jadi affiliate marketer ni? Sebenarnya, sesiapa je. Tapi, yang paling sesuai adalah:

  • Blogger: Kalau korang ada blog dan ada audience, korang boleh sangat promote produk melalui blog korang.
  • Influencer: Kalau korang influencer, korang mesti ada followers kan? Gunakan platform korang untuk buat duit.
  • Digital Marketer: Korang yang ada experience dalam digital marketing mesti ada kelebihan dalam bidang ni.

Macam mana nak pilih produk atau servis?

Bila korang dah join Involve Asia, mesti korang tertanya-tanya produk atau servis apa yang nak dipromote kan? So, ikut tips ni:

  • Kenali audience korang: Pilih produk atau servis yang sesuai dengan audience korang. Contohnya, kalau blog korang tentang fashion, pilih lah produk fashion untuk dipromote.
  • Produk yang korang percaya: Pilih produk atau servis yang korang percaya. Jangan promote barang yang korang sendiri tak percaya kualitinya.

Macam mana nak promote produk?

Okay, korang dah pilih produk. Sekarang, macam mana nak promote? Ada beberapa cara korang boleh cuba:

  • Review produk: Tulis review tentang produk yang korang promote. Cerita apa yang korang suka, dan kenapa korang rasa orang lain patut beli.
  • Social media: Gunakan social media untuk sebarkan tentang produk. Boleh guna Facebook, Instagram, Twitter, atau platform lain.
  • Email marketing: Kalau korang ada email list, boleh guna untuk promote produk. Buat newsletter, dan sebarkan ke subscriber korang.

apa itu Involve Asia

Apa kelebihan Involve Asia?

Involve Asia ni banyak kelebihannya:

  • Pelbagai produk: Ada banyak pilihan produk dan servis yang boleh korang promote. Dari fesyen, kosmetik, elektronik, sampai ke servis seperti insurance atau loan, semuanya ada.
  • Mudah untuk start: Macam yang aku dah cerita tadi, untuk start dengan Involve Asia ni mudah je. Plus, pendaftaran adalah percuma.
  • Boleh buat bila-bila masa: Yang bestnya, korang boleh buat bila-bila masa je. Nak buat full-time, boleh. Nak buat part-time, pun boleh.

Jadi, itulah beberapa perkara lain yang korang kena tau tentang Involve Asia

Aku harap artikel ni dapat membantu korang untuk start journey sebagai affiliate marketer.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..