Jaga jaga dengan clone Maybank2u - Jangan sampai terkena

Check link betul-betul

First thing first, korang kena pastikan link tu betul. Jangan main klik je! Website Maybank2u yang legit tu adalah www.maybank2u.com.my. Bookmark link ni supaya senang, tak payah nak search lagi.

Design kena cun

Pastikan design website tu nampak legit. Kalau ada yang pelik-pelik sikit, macam font ke, layout ke, tu dah kena double check. Website Maybank2u yang sebenar tu sleek dan professional, tak ada yang serabut-serabut.

Jangan sesekali bagi TAC

Ni paling penting, jangan bagi TAC number korang kat sesiapa. TAC tu private, untuk transaksi yang secure. Kalau ada website minta TAC sebelum korang buat apa-apa, tu memang red flag besar!

Update security software

Last but not least, pastikan software security korang sentiasa updated. Ada antivirus ke, anti-malware ke, semua tu penting untuk protect data korang dari hacker nakal.

So, tu dia beberapa tips dari aku. Stay safe dan jangan bagi scammer tu peluang, ok? Chill je, tapi jaga-jaga. Peace out!

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Related Article..

Portal Hackers

Financial