13 kelebihan hostinger - Hosting terbaik

Dia ada lebih dari 29 juta pengguna dari seluruh dunia dan ada kat lebih dari 170 negara. Hostinger ni khusus bagi korang yang nak pakej hosting yang affordable dan bagus.

Hostinger ni ada banyak pakej hosting yang sesuai untuk korang yang nak domain, VPS, SSL atau apa-apa yang berkaitan dengan hosting lah. 

Dia berusaha bagi korang pengalaman hosting yang lebih baik dengan kecepatan loading yang tinggi, antara muka yang senang nak guna dan sokongan pelanggan yang pantas dan membantu.

Walaupun Hostinger bukan syarikat Malaysia, dia ada banyak pelanggan dari Malaysia dan server dia ada kat beberapa tempat di seluruh dunia termasuk Amerika Syarikat, Eropah, Asia, dan Australia. 

Jadi, pengguna dari Malaysia takyah risau pasal server dia.

Dalam artikel ni, kita nak kongsi pasal 10 kelebihan Hostinger yang boleh buat korang jadi lebih yakin nak pilih dia sebagai penyedia hosting korang. So, stay tuned!

kelebihan hostinger

13 kelebihan Hostinger yang korang kena tahu

Pembayaran dalam RM

Hostinger ni memang ada pembayaran dalam Ringgit Malaysia tau. Jadi senang sikit kalau nak bayar. Tak payah nak susah-susah nak tukar-tukar matawang.

Support pembayaran dalam Malaysia

Ada support pembayaran yang dalam Malaysia macam FPX. Jadi senang sangat nak buat bayaran.

Harga murah terus terang

Memang terus terang, Hostinger ni memang harga dia sangat terjangkau. Sesuai sangat dengan bajet kita orang Malaysia.

Feature banyak & friendly user

Ada banyak feature yang Hostinger tawarkan. Antara lain, server yang cepat, antara muka yang mudah nak guna, tutorial dan panduan yang lengkap, domain percuma dan banyak lagi.

Optimize untuk WordPress

Hostinger ni memang dah optimize untuk WordPress tau. Jadi kalau korang nak guna WordPress, dia memang sesuai sangat.

Support Customer

Ada sokongan pelanggan yang pantas dan mesra. Jadi kalau ada apa-apa masalah, korang boleh terus contact dia.

Pilihan server yang pelbagai

Ada banyak pilihan server yang pelbagai untuk memenuhi keperluan korang. Jadi korang boleh pilih yang paling sesuai untuk website korang.

Jaminan refund 30 Days

Hostinger ni ada jaminan pulangan duit. Jadi kalau korang tak berpuas hati dengan perkhidmatan dia, boleh la minta balik duit korang.

Senang nak upgrade pakej

Kalau korang nak upgrade pakej, senang je. Korang boleh upgrade bila-bila masa tanpa perlu risau pasal kos yang mahal.

Tiada hidden charges

Tak ada hidden charges yang tersembunyi. Jadi korang tak payah risau pasal kena cas extra yang tak sepatutnya.

Server di Asia (Singapore)

Ada server Hostinger yang terletak di Asia, paling terdekat dengan Malaysia adalah Singapore. So visitor dari Malaysia boleh access dengan pantas. Jangan risau, tak lembab langsung kalau korang pandai optimize web la. 

SSL Percuma

SSL memang sekali pakej bila korang beli pakej hosting.  Jadi korang tak payah nak pening pening beli SSL dengan lain harga. Dulu Hostinger asingkan harga, SSL lain, hosting lain. Sekarang dah tak ada lagi. Mantap. 

Support PHP7 dan PHP8.1

Hostinger ni menyokong PHP7 dan PHP8. Jadi korang boleh pilih yang mana yang sesuai untuk website korang.

Jadi, itulah 13 sebab kenapa Hostinger sesuai sangat untuk kita orang Malaysia. 

Senang nak upgrade pakej, tiada hidden charges, server di Asia, SSL percuma dan menyokong PHP7 dan PHP8. Hostinger memang terbaik untuk yang baru nak bermula. 

Hostinger, hosting terbaik di Malaysia

5 kelemahan Hostinger yang korang kena tahu

Kita dah sembang bab kelebihan, sekarang kita nak borak sikit pasal kelemahan Hostinger. Tak ada hosting yang 100% perfect ya, so jom kita sentuh sikit pasal kekurangan Hostinger:

Tiada dedicated Server

Ni memang kekurangan besar la kalau korang nak jadi pro sikit dalam dunia hosting ni. Hostinger tak ada dedicated server option, so kalau korang nak hosting yang powerful, maybe Hostinger tak sesuai untuk korang.

Tak banyak choice Server

Tak banyak choice server yang korang boleh pilih dalam Hostinger. Kalau korang nak pilih server yang lebih dekat dengan visitor korang, mungkin Hostinger takde pilihan yang korang nak. Ni memang mengehadkan sikit la.

Tiada options nak beli Privacy Domain

Kalau korang nak beli domain dengan privacy protection, Hostinger tak ada option untuk tu. Ni bermakna semua detail peribadi korang akan terdedah kalau orang nak tengok info domain korang. Tak secure la kan?

Tak banyak pilihan untuk membeli SSL

Tak ada dedicated IP Address dan CDN

Kalau korang nak dedicated IP address atau CDN, Hostinger tak provide option tu. Ni agak mengehadkan la kalau korang nak perform website korang lebih power.

Jadi, itu dia sikit pasal kekurangan Hostinger dalam hal server dan domain privacy. Tapi jangan salah faham, Hostinger masih jadi pilihan yang baik untuk website yang kecil-kecil. Kalau korang tak nak banyak beban, Hostinger ni pun dah cukup power. Tapi kalau nak yang lagi hebat, kena cari yang lain la ye.

Okla, sampai sini je kita borak hari ni. Jangan lupa share kalau korang rasa info ni berguna. Bye!

Kesimpulan

Jadi, Hostinger ni sesuai sangat bagi korang yang mencari penyedia hosting yang terbaik dengan harga yang terjangkau. 

Antara kelebihan Hostinger ialah support pembayaran dalam RM, sokongan pelanggan yang pantas dan mesra, server yang cepat dan stabil serta menyokong pelbagai pelayan web.

Antara muka pengguna Hostinger juga senang nak guna dan ada tutorial serta panduan yang lengkap untuk memudahkan korang. Hostinger juga menyediakan SSL percuma dan menyokong PHP7 dan PHP8.

Hostinger ni memang terbaik bagi korang yang mencari penyedia hosting yang terbaik. 

Jangan risau pasal bajet sebab harga dia memang terjangkau. Cuba lah dan rasai sendiri kelebihan Hostinger!

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Related Article..

Portal Hackers

Financial