Macam mana nak settlekan hutang dalam CTOS?

Langkah pertama: berurusan terus dengan bank atau syarikat

Artwork by HackersMalaysia.com

Langkah kedua: minta syarikat clear nama dalam CTOS

Bila dah settle hutang, jangan lupa minta syarikat tu clear nama korang dalam CTOS. Biasanya, mereka akan buat, tapi kadang kena ingatkan. Ini penting, sebab walaupun hutang dah clear, kalau rekod dalam CTOS tak update, macam mana pun still ada ‘sticker tak best’ tu.

Kalau nama still tak clear dalam CTOS: apa yang boleh buat?

Kadang-kadang, walaupun syarikat dah kata mereka clear, tapi bila check dalam CTOS, nama korang masih ada. Kalau jadi macam ni, jangan panik. Korang boleh terus contact CTOS. Cara paling mudah, email je mereka. Sedikan semua bukti pembayaran, dan minta mereka update rekod.

Pentingnya sentiasa check rekod CTOS

Kesimpulan: jangan takut untuk settlekan hutang

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..