Nak buka bank di pelbagai negara ? Explore artikel ni

Korang mesti ada impian nak travel ke pelbagai negara, kan? Atau mungkin korang ada bisnes atau kerja yang melibatkan transaksi antarabangsa.

So, korang mesti nak tahu cara yang paling senang dan jimat untuk buka bank di pelbagai negara, betul tak?

Jangan risau, aku ada jalan yang perfect untuk korang. Nama app tu Wise, akaun bank antarabangsa yang boleh buat korang save masa dan duit.

Apa tu Wise?

Wise ni adalah sebuah syarikat yang menyediakan akaun bank antarabangsa yang boleh buat korang manage duit korang di seluruh dunia.

Dengan Wise, korang boleh hold dan convert duit dalam lebih daripada 50 mata wang, dengan exchange rate yang live dan transparent.

Korang juga boleh send dan receive duit ke lebih daripada 70 negara, dengan fast dan free from hidden fees. 

Wise ni juga ada debit card yang boleh korang guna untuk spend dan withdraw duit dalam lebih daripada 40 mata wang, dengan automatically convert pada rate yang terbaik.

Photo by CardMapr.nl on Unsplash

Macam mana nak buka akaun Wise?

Buka akaun Wise ni sangat easy dan simple. Korang cuma perlu follow steps ni:

  1. Pergi ke website Wise atau download app Wise kat phone korang.
  2. Klik “Sign up” dan isi details korang, macam email, password, dan nama.
  3. Pilih jenis akaun yang korang nak, sama ada personal atau business.
  4. Verify identiti korang dengan upload dokumen yang diperlukan, macam IC, passport, atau lesen memandu.
  5. Tunggu approval dari Wise, yang biasanya ambil masa dalam beberapa minit atau jam.
  6. Lepas tu, korang dah boleh start guna akaun Wise korang. Senang kan?
  7. Lepas tu korang boleh apply akaun bank dari negara mana yang korang nak buka. Simple. Lengkap dengan no akaun, alamat bank, SWIFT dan sebagainya.

Apa kelebihan akaun Wise?

Akaun Wise ni ada banyak kelebihan yang boleh buat korang happy dan satisfied. Antara kelebihan akaun Wise ni ialah:

  • Akaun Wise ni sangat murah dan transparent. Korang tak perlu bayar sebarang fees yang tak perlu, macam monthly fees, annual fees, atau minimum balance. Korang cuma bayar fees yang jelas dan rendah bila korang convert, send, atau withdraw duit. Fees ni akan dipaparkan pada korang sebelum korang buat transaksi, jadi korang tak akan terkejut dengan kos yang tersembunyi.
  • Akaun Wise ni sangat cepat dan reliable. Korang boleh send dan receive duit dalam masa yang singkat, biasanya dalam beberapa saat atau minit. Korang juga boleh track status transaksi korang melalui app atau email. Korang tak perlu risau pasal duit korang hilang atau lambat sampai, sebab Wise ni akan make sure duit korang selamat dan secure.
  • Akaun Wise ni sangat flexible dan convenient. Korang boleh access akaun korang dari mana-mana sahaja, sama ada melalui website atau app. Korang juga boleh link akaun korang dengan akaun bank lain, atau dengan e-wallet macam PayPal, GrabPay, atau Boost. Korang juga boleh get local bank details untuk beberapa negara, macam UK, US, Australia, dan sebagainya. Dengan ni, korang boleh receive duit macam orang tempatan, tanpa bayar sebarang fees.
  • Akaun Wise ni sangat user-friendly dan helpful. Korang boleh guna akaun korang dengan mudah dan intuitif, tanpa perlu pening dengan proses yang complicated. Korang juga boleh get support dari Wise melalui chat, email, atau phone, jika korang ada sebarang masalah atau soalan. Wise ni juga ada banyak resources yang boleh korang baca, macam blog, FAQ, atau guides, yang boleh bantu korang lebih faham tentang akaun korang.
Photo by Tim Samuel

Kesimpulan

Akaun Wise ni adalah akaun bank antarabangsa yang paling awesome dan amazing yang korang boleh dapat.

Akaun Wise ni boleh buat korang buka bank di pelbagai negara dengan jalan yang easy, cheap, dan fast.

Akaun Wise ni juga boleh buat korang manage duit korang di seluruh dunia dengan smart, safe, dan simple.

Jadi, apa lagi yang korang tunggu? Jom buka akaun Wise sekarang. Aku confirm korang tak akan menyesal.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..