Namecheap: Antara platform domain yang paling murah!

Aku nak share dengan korang satu platform domain yang aku rasa sangat worth it untuk korang cuba. Nama platform tu adalah Namecheap

Korang pernah dengar tak? Kalau tak pernah, jangan risau. Aku akan terangkan apa dia dan macam mana dia boleh jimatkan duit korang dalam beli domain.

Apa itu Namecheap?

Namecheap ialah satu platform yang menyediakan domain registration service. Domain ni ialah nama website korang macam google.com, facebook.com dan lain-lain. 

Domain ni penting sebab dia boleh bagi identity dan credibility untuk website korang.

Namecheap: Platform domain paling murah

Macam mana nak beli domain dengan Namecheap?

Namecheap ni sangat mudah untuk guna. Korang just kena pergi ke website dia (https://www.namecheap.com/) dan cari domain yang korang nak. Korang boleh pilih dari banyak jenis domain extensions macam .com, .net, .org, .my, .co dan lain-lain.

Namecheap akan tunjuk harga domain yang korang nak dan availability dia.

Kalau domain tu available, korang boleh proceed untuk beli dengan klik “Add to Cart”. Kalau tak available, korang boleh cuba cari domain lain atau pilih extension lain.

Apa kelebihan Namecheap?

Namecheap ni ada banyak kelebihan yang boleh benefit korang dalam beli domain. Antaranya ialah:

  • Sangat murah! Namecheap ni antara platform domain yang paling murah kat market sekarang. Domain generic macam .com, .net dan .org boleh dapat dengan harga antara $10 hingga $15 setahun je. Domain premium macam .io dan .ai pun boleh dapat dengan harga antara $30 hingga $80 setahun je. 
  • Sangat reliable! Namecheap ni antara platform domain yang paling reliable kat market sekarang. Domain korang akan selamat dan secure dengan Namecheap sebab dia ada free privacy protection for life, free DNS management, free email forwarding dan lain-lain. 
  • Sangat friendly! Namecheap ni antara platform domain yang paling friendly kat market sekarang. Customer support dia sangat responsive dan helpful. Kalau ada apa-apa masalah atau soalan, korang boleh contact diorang melalui live chat, email atau phone 24/7. 

Apa lagi yang korang tunggu?

Namecheap ni memang awesome gila! Dia boleh jadi platform domain yang terbaik untuk website korang.

Kalau korang nak try dia, korang boleh pergi ke website dia dan cari domain yang korang nak. Trust me, korang tak akan menyesal!

Aku harap artikel ni dapat bagi korang gambaran pasal Namecheap ni. Kalau ada apa-apa soalan atau komen, boleh tinggalkan di bawah. 

Aku akan cuba jawab secepat mungkin. Thanks for reading and stay tuned for more updates from me! 

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..