Apps email terbaik - Khusus bisnes & professional

Email boleh tolong korang hantar mesej, file, dokumen, dan info lain dengan cepat dan senang. Email juga boleh tolong korang handle kerja, bisnes, belajar, dan hidup korang.

Tapi, hanya sesetengah email sahaja yang ada app tersendiri.

Tapi kalau email tu diorang tak sediakan app untuk korang dan korang hanya boleh login melalui browser sahaja, jadi tak best la gitu kan.

So aku akan sembang sikit beberapa app email yang korang boleh gunakan untuk email professional korang.

Mana satu yang ada banyak feature dan fungsi yang korang nak? Jangan risau, aku ada list 6 platform email terbaik untuk personal dan bisnes yang korang boleh try.

1. Gmail

Gmail ni dari Google, so korang boleh connect email korang dengan app-app Google lain macam Google Drive, Google Calendar, Google Photos, Google Meet, dan macam-macam lagi.

Gmail juga ada storage yang besar, iaitu 15 GB untuk free account dan lagi banyak untuk paid account. Gmail juga ada interface yang simple, intuitif, dan boleh customize.

Korang boleh sort email korang dengan label, filter, folder, dan star.

Gmail juga ada feature-feature power macam smart compose, smart reply, confidential mode, undo send, dan macam-macam lagi. Gmail macam biasa dah memang confirm secure dan protected by encryption, password, two-step verification, dan spam protection.

2. Outlook

Outlook ni salah satu platform email yang lama dan trusted kat dunia.

Outlook juga boleh connect email korang dengan app-app Microsoft lain macam OneDrive, OneNote, Office Online, dan Windows. Outlook juga ada storage yang besar, iaitu 15 GB untuk free account dan lagi banyak untuk paid account.

Outlook juga ada interface yang elegant, modern, dan boleh customize. Korang boleh sort email korang dengan category, rule, folder, dan flag.

Outlook juga ada feature-feature power macam focused inbox, sweep, alias, encryption, dan macam-macam lagi.

Outlook dijamin secure dan protected by encryption, password, two-step verification, dan phishing protection.

Outlook ni sesuai untuk personal dan bisnes, especially yang pakai app Microsoft lain. Kalau korang nak try Outlook, korang boleh download app Outlook dan setup email kat situ.

3. Mail

Mail ni platform email yang simple tapi canggih, yang boleh tolong korang handle banyak akaun email sekali gus. Mail ni dari Apple sendiri.

Sapa je yang tak kenal Apple kan?

Mail boleh connect email korang dengan app-app online lain macam media sosial dan app productivity yang korang suka, semua kat satu tempat.

Mail juga ada storage yang unlimited, sebab korang boleh simpan email korang kat komputer korang. Mail juga ada interface yang clean, intuitif, dan boleh customize. Korang boleh sort email korang dengan label, filter, folder, dan snooze.

Mail juga ada feature-feature power macam speed reader, attachment search, contact manager, encryption, dan macam-macam lagi.

Mail ni confirm secure dan protected by encryption, password, two-step verification, dan spam protection. So tak perlu risau sangat lah.

Mail boleh tumpang custom email dari mana mana platform dengan mudah.

Korang hanya perlu tambah akaun email korang ke Mail dengan cara ni:

  • Buka Mail dan klik ikon menu di kiri atas, lalu pilih Settings.
  • Pilih Accounts di kiri, lalu klik Add account.
  • Masukkan alamat email korang, lalu klik Continue.
  • Pilih IMAP atau POP3 untuk jenis akun korang, lalu klik Continue.
  • Masukkan nama, password, dan server information korang, lalu klik Continue.
  • Pilih app-app yang korang nak integrate dengan email korang, lalu klik Finish.

Kalau korang nak try Mail, korang boleh pergi ke website Mail dan download app tu.

4. Yahoo Mail

Yahoo Mail masih boleh compete dengan platform email lain sekarang ni, sebab dia ada banyak improvement dan update.

Yahoo Mail boleh connect email korang dengan app-app Yahoo lain macam Yahoo News, Yahoo Finance, Yahoo Sports, dan macam-macam lagi.

Yahoo Mail juga ada storage yang besar, iaitu 1 TB untuk free account dan lagi banyak untuk paid account. Yahoo Mail juga ada interface yang colorful, fun, dan boleh customize. Korang boleh sort email korang dengan smart view, filter, folder, dan star.

Yahoo Mail juga ada feature-feature power macam stationery, themes, reminders, encryption, dan macam-macam lagi. Yahoo Mail juga sangat aman dan protected by encryption, password, two-step verification, dan spam protection.

Yahoo Mail ni sesuai untuk personal dan bisnes, especially yang suka app Yahoo lain. 

5. Blue Mail

Blue Mail ni platform email yang smart dan easy, yang boleh tolong korang manage email korang dengan lebih baik.

Blue Mail boleh support banyak akaun email dari platform email lain, macam Gmail, Outlook, Yahoo, dan macam-macam lagi.

Blue Mail juga ada storage yang unlimited, sebab korang boleh simpan email korang kat cloud atau komputer korang. Blue Mail juga ada interface yang sleek, smooth, dan boleh customize. Korang boleh sort email korang dengan group, filter, folder, dan mark.

Blue Mail ni sesuai untuk personal dan bisnes, especially yang ada banyak akun email.

Kalau korang nak try Blue Mail, korang boleh pergi ke website Blue Mail dan download app tu.

6. Yandex Mail

Yandex Mail ni platform email yang dari Rusia, yang boleh tolong korang dapat email yang free dan secure.

Yandex Mail boleh support akaun email dari platform email lain, macam Gmail, Outlook, Yahoo, dan macam-macam lagi.

Yandex Mail juga ada storage yang besar, iaitu 10 GB untuk free account dan lagi banyak untuk paid account.

Yandex Mail juga ada interface yang simple, elegant, dan boleh customize. Korang boleh sort email korang dengan label, filter, folder, dan flag.

Yandex Mail juga ada feature-feature power macam timer, templates, reminders, encryption, dan macam-macam lagi.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..