Melabur dengan myASNB - Selamat & mudah

Apa itu myASNB?

Kemudahan melalui myASNB apps

Bestnya myASNB Apps ni, banyak benda kita boleh buat:

  • Melabur dalam produk Unit Amanah ASNB tanpa caj tambahan
  • Cek transaksi terkini
  • Dapat info pelaburan yang terbaru
  • Buka akaun Unit Amanah ASNB baru
  • Buat penebusan
  • Dapatkan Penyata Akaun
  • Juga ada pelaburan untuk Akaun Bijak/Remaja oleh Penjag​a.
Melabur dengan myASNB - Selamat & mudah

Had pelaburan minimum dan maksimum

Nak tau tak? Had pelaburan untuk myASNB ni:

  • Minimum: RM10 je
  • Maksimum: RM30,000 untuk setiap transaks​i.

Waktu operasi myASNB apps

Kita boleh buat pelaburan pada:

  • Isnin – Ahad, dari 2.00 pagi sampai 11.00 malam
  • Penebusan: 2.00 pagi – 11.59 malam
  • Penukaran: 2.00 pagi – 4.00 petan​g.

Muat turun aplikasi myASNB

Nak muat turun aplikasi myASNB? Boleh je pergi ke Apple App Store, Google Playstore, dan Huawei App Galler​​y. Nak direct terus ke website pun boleh, cuma lebih mudah pakai app.

Ciri-ciri myASNB app

Dalam myASNB App ni, ada macam-macam ciri menarik:

  • Lihat Pegangan – tengok ringkasan dana Unit Amanah ASNB
  • Lihat Sejarah Transaksi – cek transaksi myASNB untuk 30 hari terakhir
  • Pelaburan Awal – subscribe dana lain secara online
  • Penukaran – tukar antara dua dana untuk pemegang unit yang sama
  • Muat Turun Penyata – download penyata akaun terkini
  • Permintaan Penyata – minta salinan penyata akaun lama
  • ASNB Hibah/Estate Planning – rancang hibah dan estate ASN​​B.
Melabur dengan myASNB - Selamat & mudah

Keselamatan transaksi dalam myASNB app

Support pelanggan

Status myASNB portal

Portal myASNB akan terus berjalan seperti biasa, jadi tak perlu risa​u.

Prestasi dan keselamatan pelaburan myASNB

Tahun lepas, untuk ASB di bawah ASNB, mereka umumkan agihan pendapatan 4.60 sen seunit. Walaupun kita tak dapat info spesifik dari Bank Negara Malaysia, prestasi kewangan yang ditunjukkan ni menunjukkan stabiliti dan keuntungan yang bagus.

Ini macam menunjukkan kepercayaan orang ramai pada ASB sebagai alat simpanan dan pelaburan yang penting untuk Bumiputera dalam perancangan kewangan merek​a.

Touch ‘n Go eWallet kini berintegrasi dengan ASNB

Kerjasama dengan TNG Digital

Kemudahan yang disediakan

Apa yang menarik dengan kerjasama ini, korang boleh:

  1. Mengakses akaun sendiri dan akaun tanggungan
  2. Menambah nilai dana sedia ada untuk diri sendiri dan tanggungan
  3. Melabur dalam dana ASNB baru termasuk Dana Harga Tetap dan Dana Harga Berubah
  4. Melihat 5 transaksi terakhir yang korang buat dengan ASN​​B.

Kesimpulan

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Related Article..

Portal Hackers

Financial