Adakah Direct Lending ni selamat - Perkara serius!

Korang mesti pernah terfikir nak pinjam duit, tapi tak tahu kat mana nak cari platform yang selamat dan trusted.

Sekarangkan zaman scam, macam macam orang kena scam dengan macam macam cara. Mesti la takut dan risau kan.

Tapi, sebenarnya korang jangan risau sangat, sebab ada satu platform online yang boleh bantu korang pinjam duit dengan mudah dan selamat.

Platform tu namanya Direct Lending Malaysia.

Apa tu Direct Lending?

Direct Lending ni satu platform online yang dah beroperasi sejak tahun 2016, dan platform ni boleh connectkan korang dengan lebih dari 30 penyedia pinjaman yang berlesen dan patuh syariah.

Korang boleh pilih pinjaman yang sesuai dengan keperluan dan kemampuan korang, sama ada nak buat pinjaman peribadi dari bank, koperasi, atau pembiayaan PKS mikro.

Korang boleh apply pinjaman melalui website Direct Lending, dan dapat tahu kelayakan korang dalam masa 2 minit je.

Lepas tu, kalau korang layak, korang kena submit dokumen yang diperlukan, dan tunggu Direct Lending verify dan approve pinjaman korang. Simple.

Proses ni boleh selesai dalam masa 24 jam sehingga 3 hari bekerja, bergantung lah pada jenis pinjaman yang korang buat. Bila dah approve, korang boleh terima pinjaman korang melalui bank transfer atau cek. Senang je kan?

Apa kelebihan Direct Lending?

Direct Lending ni ada banyak kelebihan yang boleh buat korang yakin nak guna platform dia. Antaranya ialah:

  • Pinjaman yang berpatutan dan bersaing. Direct Lending akan cari pinjaman yang paling sesuai dengan keperluan dan kemampuan korang, dari interest rate yang rendah hingga repayment period yang fleksibel. Korang boleh compare pinjaman dari pelbagai penyedia pinjaman, dan pilih yang terbaik untuk korang.
  • Pinjaman yang mudah dan cepat. Direct Lending akan buat proses pinjaman korang jadi mudah dan cepat, dari apply online hingga dapat duit. Korang tak perlu beratur panjang atau isi borang banyak-banyak. Korang cuma perlu isi maklumat asas korang, upload dokumen yang diperlukan, dan tunggu approval.
  • Pinjaman yang mesra dan profesional. Direct Lending akan layan korang dengan mesra dan profesional, dari awal hingga akhir. Korang boleh contact Direct Lending melalui email, telefon, atau WhatsApp kalau ada apa-apa soalan atau masalah. Staff Direct Lending akan bantu korang dengan sabar dan ikhlas.

Apa bukti Direct Lending ni selamat?

Direct Lending ni selamat sebab dia ada banyak bukti yang boleh menunjukkan yang ini adalah platform yang trusted. Antaranya ialah:

  • Lesen dari KPKT. Direct Lending ni ada lesen dari Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) untuk operate sebagai platform pasaran pinjaman digital. Lesen ni menunjukkan Direct Lending ni patuh dengan undang-undang dan syarat-syarat yang ditetapkan oleh kerajaan untuk protect korang sebagai peminjam.
  • Penyedia pinjaman yang berlesen. Direct Lending hanya bekerjasama dengan penyedia pinjaman yang ada lesen dari Bank Negara Malaysia atau Kementerian Kewangan, dan yang patuh dengan undang-undang dan prinsip syariah. Korang boleh tengok senarai penyedia pinjaman yang ada kat website Direct Lending.
  • Data korang dilindungi. Direct Lending akan simpan data peribadi dan kewangan korang dengan selamat, dan tak akan share dengan mana-mana pihak yang tak berkenaan. Direct Lending juga akan guna teknologi enkripsi yang canggih untuk protect data korang dari hackers atau cyber attacks.
  • Feedback orang lain yang positif. Direct Lending ni dah banyak dapat feedback yang positif dari pelanggan-pelanggan dia. Korang boleh baca review-review yang ada kat website Direct Lending, atau kat Facebook page dia. Kebanyakan orang puas hati dengan servis Direct Lending, sebab dia cepat, mudah, mesra, dan tip top. Ramai yang cakap Direct Lending ni boleh dipercayai, dan sangat membantu dalam masa kesusahan. Ada juga yang puji staff Direct Lending yang baik hati dan komited dengan kerja.

Kesimpulan

Jadi, kalau korang nak pinjam duit dengan selamat, korang boleh cuba Direct Lending.

Direct Lending ni satu platform online yang boleh bantu korang dapat pinjaman yang sesuai dengan keperluan dan kemampuan korang, dari penyedia pinjaman yang berlesen.

Kalau korang ada apa-apa soalan, korang boleh contact Direct Lending melalui email, telefon, atau WhatsApp. Dan, ada satu lagi, kalau korang nak compare lagi banyak produk kewangan yang lain, korang boleh try RinggitPlus.

RinggitPlus ni satu website yang boleh bantu korang cari dan apply credit card, personal loan, insurance, home loan, dan macam-macam lagi.

RinggitPlus ni best sebab dia ada banyak promosi dan hadiah yang menarik untuk korang.

Korang boleh dapat cashback, voucher, gadget, dan banyak lagi bila korang apply produk kewangan melalui RinggitPlus.

RinggitPlus juga ada banyak artikel dan tips yang berguna untuk korang belajar pasal kewangan dan buat keputusan yang bijak. So, jangan tunggu lagi, cuba RinggitPlus sekarang! 

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..