Macam mana nak apply Grab PayLater

Grab PayLater ni adalah satu servis yang membolehkan korang beli barang-barang yang korang nak dengan app Grab, dan bayar kemudian dalam tempoh masa tertentu.

Contohnya, korang boleh beli makanan, air, atau tiket wayang dengan Grab, dan korang boleh bayar dalam masa 30 hari. Senang kan? Beli dulu bayar kemudian gitu.

Tapi, kalau korang baru daftar Grab sebab nak guna Grab PayLater, korang mungkin tak dapat offer ni.

Sebab, Grab PayLater ni bukan untuk semua orang. Grab PayLater ni hanya untuk pelanggan yang banyak berbelanja di Grab. Grab akan offer servis ni kepada pelanggan yang ada rekod baik dalam bayar hutang dan ada duit banyak.

Jadi, kalau korang nak dapat Grab PayLater, korang kena guna Grab banyak-banyak dulu. Baru lah Grab trust yang korang ni ada duit.

Korang juga kena pastikan korang ada duit yang cukup dalam akaun bank atau e-wallet korang. Bila Grab nampak korang ni pelanggan yang setia dan kaya, Grab akan offer Grab PayLater kat korang. Simple kan.

Apa kelebihan Grab PayLater?

Kalau korang dah dapat Grab PayLater, korang boleh nikmati banyak kelebihan. Antaranya ialah:

  • Korang boleh belanja lebih banyak dengan Grab, tanpa perlu risau pasal duit. Korang boleh beli apa-apa yang korang nak dengan Grab, dan bayar kemudian bila korang ada duit. Korang boleh beli GrabMartbooking hotel, atau beli baju pada kedai-kedai yang dah ditetapkan dalam app tu sendiri. Ada banyak sebenarnya.
  • Korang boleh jimat duit dengan Grab, sebab korang tak perlu bayar faedah atau caj tambahan. Korang cuma perlu bayar harga asal barang-barang atau servis yang korang beli dengan Grab, tanpa ada kos tersembunyi. Korang juga boleh dapat diskaun atau ganjaran dari Grab bila korang guna Grab PayLater.
  • Korang boleh kawal bajet korang dengan Grab, sebab korang boleh tengok semua transaksi korang dengan Grab PayLater. Korang boleh tengok baki hutang korang, tarikh bayaran korang, dan jumlah bayaran korang. Korang juga boleh bayar hutang korang bila-bila masa yang korang nak.

Kesimpulan

Jadi, kesimpulannya, Grab PayLater ni adalah satu servis yang membolehkan korang beli barang-barang atau servis yang korang nak dengan Grab, dan bayar kemudian dalam tempoh masa tertentu.

Tapi, korang tak boleh apply Grab PayLater ni suka-suka. Korang kena tunggu Grab offer servis ni kepada korang, bila korang dah tunjuk korang ni pelanggan yang baik dan kaya.

Semoga artikel ni dapat memberi korang sedikit maklumat tentang Grab PayLater ni.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..