Apa yang korang perlu tahu tentang MEGA Cloud

Kenali MEGA Cloud

MEGA diwujudkan oleh Kim Dotcom, seorang entrepreneur yang cukup dikenali.

Ciri-ciri unik MEGA

Keunikan di sebalik MEGA

So, MEGA Cloud ni, walaupun masih baru berbanding giants macam Google Drive atau Dropbox, MEGA telah membina reputasi yang kuat dalam industri cloud storage, terutamanya dalam aspek keselamatan dan kemudahan penggunaan.

Pelan percuma yang best

Options harga dan pelan

Untuk yang perlukan lebih space, MEGA ada pelan berbayar yang start dari €7.49 hingga €24.95 sebulan. Harga ni berbeza ikut berapa banyak storage dan bandwidth yang korang perlukan​​.

Security level dia macam mana?

Adakah MEGA ni bagus?

Kekurangan yang perlu diketahui

Walaupun MEGA menawarkan banyak kelebihan, ada beberapa isu yang korang mungkin nak ambil kira. Salah satu kekurangan utama adalah cara ia mengira saiz storage.

Ini boleh buat ruang storage korang cepat penuh. Ada juga had dan kos premium untuk bandwidth dan storan, jadi kalau korang heavy user, kena ready untuk bayar lebih​​.

Bagaimana dengan kecepatan?

Pasal kelajuan, sebab MEGA guna encryption yang ketat, kadang-kadang proses muat naik dan muat turun mungkin jadi lebih lambat.

Tapi, ni trade-off untuk keselamatan data yang lebih mantap. Kalau keselamatan data korang penting, slow sikit pun tak apa lah kan?

User experience dia macam mana?

Dari segi penggunaan, MEGA ni user-friendly. Senang nak guna, interface dia clean dan mudah difahami. Jadi, untuk korang yang baru nak mula guna cloud storage, MEGA ni boleh jadi pilihan yang baik.

Kesimpulan

So, sebelum pilih MEGA, pastikan ia sesuai dengan keperluan dan keutamaan korang. Kalau korang okay dengan trade-off itu, MEGA boleh jadi pilihan yang bagus untuk penyimpanan cloud korang.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..