App versa ni selamat ke? - Benda ni penting

App Versa ni adalah satu app yang boleh tolong korang uruskan duit korang dengan senang dan selamat. App ni bukan macam app biasa yang ada kat luar sana.

App ni ada banyak kelebihan yang boleh buat korang rasa yakin nak guna. Jom aku cerita sikit apa yang best pasal app Versa ni.

Security

Bila korang nak guna app kewangan, mesti korang nak pastikan app tu secure, kan? Takut-takut duit korang kena curi atau hilang.

Tak payah risau, app Versa ni ada security yang mantap. Ni antara security yang ada dalam app Versa ni:

  • App Versa ni dijaga oleh Suruhanjaya Sekuriti (SC) Malaysia. SC ni macam polis kewangan la, dia akan pantau app Versa ni supaya ikut semua undang-undang dan peraturan yang ada. Kalau app Versa ni buat hal, SC boleh ambil tindakan. So, korang boleh rasa selamat la guna app Versa ni.
  • App Versa ni ada pengesahan dua faktor dan penyulitan data. Pengesahan dua faktor ni macam password tambahan la, app Versa ni akan hantar kod pengesahan ke telefon korang setiap kali korang nak log masuk atau buat transaksi. Penyulitan data ni pulak macam kunci rahsia la, data korang akan disulitkan supaya orang lain tak boleh baca. Dua-dua ciri ni akan buat app Versa ni lebih secure dan selamat.
App versa ni selamat ke? - Benda ni penting

Adakah scammer?

Bila korang dengar je pasal app kewangan, mesti ada yang takut kena scam. Korang mesti tak nak kena tipu dengan orang yang nak ambil kesempatan, kan? Jawapan dia app Versa ni bukan scammer.

  • App Versa ni hanya boleh didownload dari Google Play Store. Jangan download dari mana-mana sumber lain yang tak sah. Kalau ada orang yang hantar link atau QR code kat korang, jangan klik atau scan. Boleh jadi scammer tu nak hack akaun korang atau ambil duit korang.
  • App Versa ni tak akan minta maklumat peribadi atau kewangan korang melalui telefon, SMS, WhatsApp, email, atau media sosial. Semuanya melalui app sahaja. Jangan bagi maklumat macam nama, IC, nombor telefon, alamat, password, kod pengesahan, atau nombor akaun kat sesiapa.
  • App Versa ni tak akan minta korang buat transaksi atau bayaran melalui app lain atau akaun bank. Jangan ikut arahan orang yang suruh korang buat macam tu. Boleh jadi scammer tu nak ambil duit korang atau buat aktiviti jenayah dengan nama korang.

Kesimpulan

App Versa ni adalah app yang selamat dan boleh dipercayai. App ni ada security yang secure dan buatkan korang rasa selamat.

App ni juga ada banyak kelebihan yang boleh tolong korang urus duit korang dengan senang dan untung. Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal app Versa ni, korang boleh lawat website rasmi mereka atau download app Versa dari Google Play Store.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Related Article..

Portal Hackers

Financial