19 kredit kad terbaik di Malaysia

1. Maybank Shopee Visa Platinum

Kalau korang suka shopping online, kad ni memang sesuai untuk korang.

Korang boleh dapat bonus 5000 Shopee Coins selepas belanja RM300, dan dapat 5x Shopee Coins untuk setiap belanja di Shopee, makan, hiburan, dan pembayaran tanpa sentuh.

Kad ni juga ada insurans perjalanan percuma, dan tak ada yuran tahunan. Best kan?

2. Maybank GRAB Mastercard Platinum

Kad ni pula untuk korang yang suka guna Grab. Korang boleh kumpul GrabRewards Points dengan cepat, dan tukar dengan macam-macam ganjaran.

Korang juga boleh dapat rebat tunai sehingga 8% untuk GrabPay, GrabFood, GrabCar, dan GrabExpress. Kad ni juga tak ada yuran tahunan, dan ada insurans perjalanan percuma.

Grab it now

3. Maybank 2 Gold Cards

Kad ni sebenarnya dua kad dalam satu, iaitu kad Visa dan kad American Express.

Korang boleh dapat 5x TreatsPoints untuk setiap belanja dengan kad American Express, dan 1x TreatsPoints untuk setiap belanja dengan kad Visa.

Korang juga boleh tukar TreatsPoints dengan air miles, voucher, atau cashback. Kad ni juga ada insurans perjalanan percuma, dan tak ada yuran tahunan.

Double the fun

4. Public Bank Quantum Visa dan MasterCard

Kad ni juga dua kad dalam satu, iaitu kad Visa dan kad MasterCard.

Kad ni sesuai untuk korang yang suka belanja online dan luar negara, sebab korang boleh dapat cashback 4% untuk transaksi online dan luar negara.

Kad ni juga ada insurans perjalanan percuma, dan tak ada yuran tahunan.

Save more, travel more

5. HSBC Platinum Credit Card

Kad ni untuk korang yang suka gaya hidup mewah.

Korang boleh dapat 8x Reward Points untuk setiap belanja di Mid Valley Megamall dan The Gardens Mall, dan 5x Reward Points untuk setiap belanja di mall-mall lain.

Korang juga boleh dapat akses ke lounge lapangan terbang, diskaun untuk hotel dan restoran, dan insurans perjalanan percuma. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

Live the platinum life

6. CIMB e Credit Card

Kad ni untuk korang yang suka belanja online. Korang boleh dapat 5x Bonus Points untuk setiap belanja online, dan 12x Bonus Points untuk eDay setiap bulan.

Korang juga boleh guna Bonus Points untuk belanja di Shopee, Lazada, Grab, dan banyak lagi. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

Go online, go CIMB

7. Citi Rewards Mastercard

Kad ni untuk korang yang suka kumpul rewards.

Korang boleh dapat 5x Citi Rewards Points untuk setiap belanja di kedai-kedai pakaian, kasut, beg, dan aksesori. Korang juga boleh dapat 1x Citi Rewards Points untuk setiap belanja lain.

Korang boleh tukar Citi Rewards Points dengan air miles, voucher, atau cashback. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

Reward yourself with Citi

8. Lazada Citi Platinum

Kad ni untuk korang yang suka belanja di Lazada.

Korang boleh dapat 10x Citi Rewards Points untuk setiap belanja di Lazada, dan 5x Citi Rewards Points untuk setiap belanja di kedai-kedai pilihan.

Korang juga boleh dapat voucher Lazada bernilai RM500 setiap tahun, dan diskaun tambahan 10% untuk Lazada Wallet Top Up. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

Shop till you drop with Lazada Citi

9. HSBC Premier World Mastercard Credit Card

Kad ni untuk korang yang suka travel. Korang boleh dapat 10x Reward Points untuk setiap belanja di luar negara, dan 1x Reward Points untuk setiap belanja dalam negara.

Korang juga boleh dapat akses ke lounge lapangan terbang, diskaun untuk hotel dan restoran, dan insurans perjalanan percuma.

Kad ni tak ada yuran tahunan, tapi kena jadi ahli HSBC Premier dulu.

Travel the world with HSBC

10. UOB Lady’s MasterCard

Kad ni untuk korang yang suka fesyen dan kecantikan. Korang boleh dapat 10% cashback untuk setiap belanja di kategori pilihan, seperti pakaian, kasut, beg, aksesori, kosmetik, spa, dan salon.

Korang juga boleh dapat perlindungan percuma untuk barangan yang dibeli dengan kad ni, dan insurans perjalanan percuma. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

Be fabulous with UOB Lady’s

11. Citi Cash Back Mastercard

Kad ni untuk korang yang suka cashback. Korang boleh dapat cashback sehingga 10% untuk setiap belanja di kategori pilihan, seperti makan, minyak, farmasi, dan belanja harian.

Korang juga boleh dapat diskaun untuk rakan dagangan Citi, dan insurans perjalanan percuma. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

Cash is king with Citi Cash Back

12. UOB One Visa Classic

Kad ni untuk korang yang suka cashback. Korang boleh dapat cashback sehingga 8% untuk setiap belanja di kategori pilihan, seperti makan, minyak, telefon, dan belanja harian.

Korang juga boleh dapat diskaun untuk rakan dagangan UOB, dan insurans perjalanan percuma. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

One for all with UOB One

13. Hong Leong Wise Gold & Platinum

Kad ni untuk korang yang suka cashback. Korang boleh dapat cashback 10% untuk setiap belanja di kategori pilihan, seperti makan, minyak, kedai runcit, dan belanja harian.

Korang juga boleh tukar kategori pilihan setiap tahun, dan dapat insurans perjalanan percuma. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

Be wise with Hong Leong Wise

14. RHB Shell Visa Credit Card

Kad ni untuk korang yang suka isi minyak di Shell. Korang boleh dapat cashback 12% untuk setiap isi minyak di Shell, dan cashback sehingga 5% untuk setiap belanja lain.

Korang juga boleh dapat diskaun untuk rakan dagangan RHB, dan insurans perjalanan percuma. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

Save on fuel with RHB Shell

15. HSBC Amanah MPower Platinum Credit Card-i

Kad ni untuk korang yang suka isi minyak dan belanja harian. Korang boleh dapat cashback 8% untuk setiap isi minyak dan belanja di Giant, Tesco, AEON Big, dan Mydin.

Korang juga boleh dapat cashback 0.2% untuk setiap belanja lain. Kad ni juga ada insurans perjalanan percuma, dan tak ada yuran tahunan.

Power up with HSBC Amanah MPower

16. Standard Chartered JustOne Platinum Mastercard

Kad ni untuk korang yang suka cashback. Korang boleh dapat cashback sehingga 15% untuk setiap belanja di kategori pilihan, seperti makan, minyak, online, dan telefon.

Korang juga boleh dapat diskaun untuk rakan dagangan Standard Chartered, dan insurans perjalanan percuma. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

Just one card for everything!

17. Alliance Bank You:nique Rebates

Kad ni untuk korang yang suka customize. Korang boleh pilih design kad yang korang suka, dan juga pilih kadar cashback yang korang nak.

Korang boleh dapat cashback sehingga 3% untuk setiap belanja, tanpa had kategori. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

You:nique, you choose!

18. Petronas Maybank Visa

Kad ni untuk korang yang suka isi minyak di Petronas. Korang boleh dapat 8x TreatsPoints untuk setiap isi minyak di Petronas, dan 5x TreatsPoints untuk setiap belanja di kedai-kedai pilihan.

Korang juga boleh tukar TreatsPoints dengan air miles, voucher, atau cashback. Kad ni juga ada insurans perjalanan percuma, dan tak ada yuran tahunan.

Fuel up with Petronas Maybank!

19. AEON BiG Visa Gold

Kad ni untuk korang yang suka belanja di AEON BiG. Korang boleh dapat 5% cashback untuk setiap belanja di AEON BiG, dan 2% cashback untuk setiap belanja di kedai-kedai pilihan.

Korang juga boleh dapat diskaun untuk rakan dagangan AEON, dan insurans perjalanan percuma. Kad ni ada yuran tahunan, tapi boleh dikecualikan dengan belanja minimum.

Big savings with AEON BiG!

Itu dia 19 kredit kad terbaik di Malaysia yang aku boleh tulis untuk korang. Aku harap artikel ni bermanfaat untuk korang, dan korang boleh pilih kad yang sesuai dengan gaya hidup korang.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Related Article..

Portal Hackers

Financial