Macam mana nak apply personal loan BigPay?

Personal loan ni macam pinjam duit la, tapi kena bayar balik dengan interest. Interest tu macam tambahan duit yang kena bayar sebab korang pinjam duit dari BigPay.

Tapi, macam mana nak apply personal loan BigPay ni? Apa yang kena buat? Apa yang kena ada? Jangan risau, aku ada jawapan untuk korang.

Aku nak share dengan korang langkah-langkah untuk apply personal loan BigPay, dari mula sampai habis. Korang ikut je apa yang aku cakap, insyaAllah korang boleh dapat personal loan BigPay dengan mudah.

Download app BigPay

App BigPay ni boleh download dari Google Play Store atau Apple App Store, ikut je jenis telefon korang. App BigPay ni free je, tak payah bayar apa-apa.

App BigPay ni penting sebab korang kena guna app ni untuk apply personal loan BigPay.

Ini cara-cara untuk download app BigPay:

  • Buka Google Play Store atau Apple App Store dekat telefon korang
  • Taip ‘BigPay’ dekat ruang carian
  • Cari app yang ada logo biru dengan tulisan ‘BigPay’
  • Tekan ‘Install’ atau ‘Get’ untuk download app BigPay
  • Tunggu sampai app BigPay siap download

Daftar akaun BigPay

Akaun BigPay ni akan link dengan nombor telefon korang, email korang, dan kad debit BigPay yang korang akan dapat nanti.

Ini cara-cara untuk daftar akaun BigPay:

  • Buka app BigPay yang korang dah download tadi
  • Tekan ‘Sign Up’ untuk buat akaun baru
  • Masukkan nombor telefon korang yang aktif, dan tekan ‘Next’
  • Masukkan kod yang dihantar ke nombor telefon korang, dan tekan ‘Next’
  • Masukkan email korang yang valid, dan tekan ‘Next’
  • Masukkan password korang yang kuat, dan tekan ‘Next’
  • Masukkan nama korang yang sama dengan IC korang, dan tekan ‘Next’
  • Masukkan tarikh lahir korang yang sama dengan IC korang, dan tekan ‘Next’
  • Masukkan jantina korang, dan tekan ‘Next’
  • Masukkan alamat korang yang betul, dan tekan ‘Next’
  • Masukkan nombor IC korang yang sah, dan tekan ‘Next’
  • Upload gambar IC korang yang jelas, dan tekan ‘Next’
  • Tunggu sampai akaun korang disahkan oleh pihak BigPay

Masukkan duit dalam BigPay

Duit dalam BigPay ni penting sebab korang kena ada duit ni untuk apply personal loan BigPay.

Duit dalam BigPay ni juga boleh guna untuk bayar barang, transfer duit, atau beli tiket AirAsia. Minimum duit yang korang kena masukkan dalam BigPay ialah rm20.

Ini cara-cara untuk masukkan duit dalam BigPay:

  • Buka app BigPay yang korang dah daftar tadi
  • Tekan ‘Top Up’ untuk masukkan duit dalam BigPay
  • Pilih kaedah yang korang nak guna untuk masukkan duit, sama ada ‘Online Banking’, ‘Debit Card’, atau ‘Cash’
  • Masukkan jumlah duit yang korang nak masukkan, minimum rm20
  • Ikut arahan yang diberikan oleh app BigPay untuk selesaikan proses top up
  • Tunggu sampai duit korang masuk dalam akaun BigPay korang

Tunggu kad debit BigPay

Dengan Kad debit BigPay ni juga korang boleh gunakan untuk withdraw duit, bayar barang, atau dapat diskaun.

Kad debit BigPay ni akan dihantar ke alamat korang yang korang dah masukkan masa daftar akaun BigPay. Korang perlu beli dengan BigPay untuk dapatkan kad ni. Bermakna akan tolak dari akaun BigPay korang.

Ini cara-cara untuk tunggu kad debit BigPay:

  • Buka app BigPay yang korang dah top up duit tadi
  • Tekan ‘Card’ untuk lihat status kad debit BigPay korang
  • Tengok bila tarikh kad debit BigPay korang akan dihantar
  • Tunggu sampai kad debit BigPay korang sampai dekat rumah korang
  • Aktifkan kad debit BigPay korang dengan ikut arahan yang ada dekat app BigPay

Apply personal loan BigPay

Langkah kelima dan terakhir yang korang kena buat ialah apply personal loan BigPay.

Personal loan BigPay ni kena bayar balik dalam tempoh 6 bulan hingga 36 bulan, ikut kemampuan korang.

Ini cara-cara untuk apply personal loan BigPay:

  • Buka app BigPay yang korang dah aktifkan kad debit tadi
  • Tekan ‘Loans’ untuk lihat pilihan personal loan BigPay
  • Pilih jumlah duit yang korang nak pinjam, dan tempoh bayar balik yang korang nak
  • Tengok interest rate, monthly payment, dan total payment yang korang kena bayar
  • Tekan ‘Apply Now’ untuk sambung proses permohonan
  • Isi maklumat peribadi, pekerjaan, dan kewangan korang dengan betul
  • Upload dokumen sokongan yang diperlukan, seperti slip gaji, penyata bank, atau bil utiliti
  • Tunggu sampai permohonan korang diluluskan oleh pihak BigPay
  • Tandatangan perjanjian pinjaman dengan pihak BigPay secara online
  • Tunggu sampai duit pinjaman korang masuk dalam akaun BigPay korang

Kesimpulan

Korang kena download app BigPay, daftar akaun BigPay, masukkan duit dalam BigPay, tunggu kad debit BigPay, dan apply personal loan BigPay. Semua ni boleh buat melalui app BigPay je, tak payah pergi mana-mana.

Kalau korang nak apply personal loan BigPay, baik la korang fikir betul-betul. Pastikan korang ada income yang tetap, dan boleh bayar loan tu setiap bulan.

Jangan pinjam lebih dari yang korang boleh bayar. Jangan pinjam untuk benda yang tak perlu. Jangan pinjam kalau korang tak ada plan untuk bayar.

Jangan abaikan call atau message dari BigPay. Jangan lari dari debt collector. Jangan biarkan nama korang masuk dalam CTOS.

Kalau korang bayar loan BigPay, korang akan rasa lega, senang, dan happy. Korang akan jimat duit, sebab tak payah bayar interest yang tinggi.

Korang akan dapat trust dari BigPay, sebab korang bayar loan tu dengan jujur. Korang akan dapat good score dalam CTOS, sebab korang tak ada hutang dengan sesiapa.

Jangan tunggu lagi, cuba la apply personal loan BigPay sekarang. Siapa tahu, mungkin korang boleh dapat duit yang korang perlukan. Trust me, aku cakap ikhlas.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..

IT

Apa itu RinggitPlus?

Tentang RinggitPlus RinggitPlus ni website perbandingan kewangan yang paling top