Selamat ke Bursa Gold Dinar ni? Jom selam

Korang mesti dah tahu yang emas ni aset yang paling berharga di dunia, kan? Emas ni boleh tolong korang jaga kekayaan korang dari kesan inflasi.

Tapi, macam mana nak melabur dalam emas dengan mudah dan selamat? Jangan risau, aku ada jawapannya untuk korang: Bursa Gold Dinar!

Bursa Gold Dinar ni platform pelaburan emas secara online yang dikeluarkan oleh Bursa Malaysia. Membolehkan korang untuk beli, jual, simpan dan labur dalam emas fizikal melalui app je.

Emas yang korang beli tu berkualiti tinggi, 999.9/24k, dan disahkan oleh London Bullion Metal Association.

Emas korang pun disimpan dalam peti besi yang selamat, dan korang boleh tukar emas digital korang kepada syiling emas dinar fizikal setiap kali korang ada 4.25g emas. Memang mantap!

Photo by Hunters Race on Unsplash

Apa yang best pasal Bursa Gold Dinar?

Ada banyak sebab kenapa Bursa Gold Dinar ni platform pelaburan emas yang best untuk korang.

Antara sebab-sebabnya ialah:

  • Bursa Gold Dinar ni dijalankan oleh Bursa Malaysia Digital Sdn Bhd, yang merupakan anak syarikat Bursa Malaysia Berhad. Bursa Malaysia ni syarikat yang tersenarai di bursa saham kita, dan diawasi oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia. Jadi, korang boleh yakin yang Bursa Gold Dinar ni selamat dan sah.
  • Bursa Gold Dinar ni platform dagangan emas patuh Syariah, yang bermakna ia mematuhi prinsip-prinsip Islam dalam transaksi emas. Ini sesuai untuk korang yang mementingkan nilai-nilai agama dalam pelaburan korang.
  • Bursa Gold Dinar ni menawarkan kemudahan digital yang fleksibel untuk korang melabur dalam emas. Korang boleh beli dan jual emas bila-bila masa, di mana-mana sahaja, dengan harga yang telus dan kompetitif. Korang juga boleh monitor prestasi emas korang menerusi app, dan dapatkan maklumat terkini pasal pasaran emas.
  • Bursa Gold Dinar ni membolehkan korang melabur dalam emas dengan modal yang rendah. Korang boleh beli emas serendah 0.01g, yang bersamaan dengan RM2.50 je. Korang juga boleh beli emas secara ansuran, dengan bayar 10% deposit dulu, dan bayar baki dalam tempoh 6 bulan. Korang juga boleh jual emas korang bila-bila masa, tanpa perlu bayar sebarang caj atau komisen.

Macam mana nak mula melabur dalam Bursa Gold Dinar?

Mula melabur dalam Bursa Gold Dinar ni senang je. Korang cuma perlu ikut langkah-langkah ni:

  • Download app Bursa Gold Dinar dari Google Play Store atau Apple App Store.
  • Daftar akaun dengan isi maklumat peribadi korang, dan sertakan gambar IC dan selfie korang.
  • Tunggu pengesahan akaun dari pihak Bursa Gold Dinar, yang biasanya mengambil masa kurang dari 24 jam.
  • Deposit duit ke akaun Bursa Gold Dinar korang menerusi online banking, debit card, atau credit card.
  • Beli emas menerusi app dengan pilih jumlah emas yang korang nak, dan tekan butang ‘Buy’.
  • Tahniah, korang dah punya emas!
Photo by Joshua Mayo on Unsplash

Apa lagi yang korang tunggu?

Bursa Gold Dinar ni memang platform pelaburan emas yang selamat dan senang untuk korang.

Korang boleh melabur dalam emas dengan modal yang rendah, dan dapatkan keuntungan yang tinggi. Korang juga boleh jaga kekayaan korang dari kesan inflasi, dan patuh Syariah dalam transaksi emas.

Jadi, apa lagi yang korang tunggu?

Download app Bursa Gold Dinar sekarang, dan mula melabur dalam emas! Aku yakin korang tak akan menyesal. Selamat melabur! 

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Related Article..

Portal Hackers

Financial