Telegram kena hack, apa nak buat?

Cuma ada beberapa devices yang korang tak boleh nak remove atau Telegram korang dikawal dari jarak jauh. So artikel ni memang untuk korang.

Padam semua kenalan dalam Telegram

Padam akaun Telegram korang

Sebelum daftar semula

Selepas korang dah deleted akaun, korang biarkan dulu, amik masa seminggu. Ini untuk pastikan semua aktiviti yang berkaitan dengan akaun lama korang betul betul dah tak ada. All disconnected.

Daftar semula dengan addon security

So, Telegram korang dah selamat. Semua yg hacker dah hack, diorang tak dapat access lagi.

Jangan klik link yang mencurigakan

Satu lagi nasihat penting – elakkan dari klik mana-mana link yang nampak mencurigakan atau korang tak kenal.

Link-link macam ni boleh jadi jalan untuk hacker nak curi lagi maklumat peribadi korang. Korang boleh rujuk disini untuk lebih kepastian.

Semoga tips-tips ni berguna untuk korang! Ingat, better safe than sorry. So, jaga-jaga dengan akaun Telegram korang, dan sentiasa alert dengan apa yang korang klik.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..