Selamat ke pelaburan Versa ? - Jom check

Pelaburan Versa ni bukan sekadar platform pengurusan tunai digital biasa. Versa ni boleh bantu korang menyimpan, melabur, dan membesarkan wang korang dengan mudah dan selamat.

Versa ni ada banyak kelebihan yang korang kena tahu, antara lain:

  • Versa ni dikawal oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia, jadi korang tak perlu risau pasal isu keselamatan atau penipuan. Versa ni pun ada sijil SSL yang menjamin data korang selamat dari hacker.
  • Versa ni menawarkan pelbagai jenis pelaburan, sama ada konvensional atau Shariah-compliant, untuk memenuhi keperluan dan matlamat kewangan korang. Korang boleh pilih pelaburan yang sesuai dengan profil risiko dan jangka masa korang.
  • Versa ni ada app IOS dan Playstore, jadi korang boleh akses bila-bila masa dan di mana-mana sahaja. App Versa ni pun user-friendly dan mudah nak guna. Korang boleh monitor prestasi pelaburan korang, withdraw atau top up duit korang, dan dapatkan tips kewangan dari pakar-pakar Versa.
  • Versa ni ada produk pelaburan yang unik dan menarik, seperti Versa Save, Versa Flexi, dan Versa Plus. Produk-produk ni boleh bantu korang simpan dan tumbuhkan wang korang dengan kadar pulangan yang tinggi dan risiko yang rendah. Jom kita tengok apa yang best tentang produk-produk ni.
Photo by Ruthson Zimmerman on Unsplash

Versa Save: simpan dan tumbuhkan wang korang

Versa Save ni adalah produk pelaburan yang paling popular di Versa.

Versa Save ni membolehkan korang menyimpan dan menumbuhkan wang korang dengan kadar pulangan yang lebih tinggi daripada akaun simpanan biasa.

Versa Save ni sesuai untuk korang yang nak simpan duit untuk jangka masa pendek atau sederhana, seperti untuk beli barang, bayar hutang, atau buat emergency fund.

Apa yang best tentang Versa Save ni?

  • Versa Save ni menawarkan kadar pulangan yang boleh mencecah 2.4% setahun, bergantung pada prestasi pasaran. Kadar pulangan ni lebih tinggi daripada akaun simpanan biasa yang hanya beri 0.5% setahun.
  • Versa Save ni tak ada caj atau yuran apa-apa, jadi korang tak perlu risau pasal kos tersembunyi. Korang boleh withdraw atau top up duit korang bila-bila masa tanpa kena bayar apa-apa.
  • Versa Save ni tak ada had minimum atau maksimum untuk simpan duit korang. Korang boleh start dengan RM1 sahaja, dan simpan sehingga berjuta-juta ringgit. Korang pun boleh set auto-debit untuk simpan duit korang secara tetap setiap bulan.
  • Versa Save ni ada dua pilihan pelaburan, iaitu konvensional atau Shariah-compliant. Korang boleh pilih yang mana korang selesa. Kedua-dua pilihan ni menggunakan instrumen kewangan yang stabil dan selamat, seperti deposit tetap, bon, atau sukuk.

Versa Flexi: pelabur dan nikmati fleksibiliti

Versa Flexi ni adalah produk pelaburan yang baru diperkenalkan oleh Versa. Versa Flexi ni membolehkan korang melabur dalam pelbagai aset kewangan, seperti saham, unit trust, ETF, atau REIT.

Versa Flexi ni sesuai untuk korang yang nak melabur untuk jangka masa panjang atau mencapai matlamat kewangan korang, seperti untuk persaraan, pendidikan anak, atau beli rumah.

Apa yang best tentang Versa Flexi ni?

  • Versa Flexi ni menawarkan kadar pulangan yang boleh mencecah 10% setahun, bergantung pada prestasi pasaran. Kadar pulangan ni lebih tinggi daripada produk pelaburan biasa yang hanya beri 5% setahun.
  • Versa Flexi ni tak ada lock-in period, jadi korang boleh withdraw duit korang bila-bila masa tanpa kena bayar penalty. Korang pun boleh switch antara aset kewangan yang berbeza tanpa kena bayar caj tukar.
  • Versa Flexi ni ada had minimum RM100 untuk start melabur, tapi tak ada had maksimum. Korang boleh melabur sebanyak mana yang korang mampu, dan tambah duit korang bila-bila masa. Korang pun boleh set auto-invest untuk melabur duit korang secara tetap setiap bulan.
  • Versa Flexi ni ada dua pilihan pelaburan, iaitu konvensional atau Shariah-compliant. Korang boleh pilih yang mana korang selesa. Kedua-dua pilihan ni menggunakan aset kewangan yang berkualiti dan berpotensi, seperti saham, unit trust, ETF, atau REIT.

Versa Plus: pelabur dan nikmati bonus

Versa Plus ni adalah produk pelaburan yang eksklusif untuk ahli Versa.

Versa Plus ni membolehkan korang melabur dalam pelbagai projek yang menarik dan menguntungkan, seperti startup, hartanah, atau sosial.

Versa Plus ni sesuai untuk korang yang nak melabur untuk tujuan sosial atau mencari peluang pelaburan yang unik dan jarang ada.

Apa yang best tentang Versa Plus ni?

  • Versa Plus ni menawarkan kadar pulangan yang boleh mencecah 20% setahun, bergantung pada prestasi projek. Kadar pulangan ni lebih tinggi daripada produk pelaburan biasa yang hanya beri 10% setahun.
  • Versa Plus ni ada bonus yang menarik untuk ahli Versa, seperti cashback, voucher, atau free trial. Korang boleh dapatkan bonus ni bila korang melabur dalam projek yang tertentu, atau bila korang mencapai tahap tertentu dalam program loyaliti Versa.
  • Versa Plus ni ada had minimum RM500 untuk start melabur, tapi tak ada had maksimum. Korang boleh melabur sebanyak mana yang korang mahu, dan tambah duit korang bila-bila masa. Korang pun boleh set auto-reinvest untuk melabur duit korang secara tetap setiap bulan.
  • Versa Plus ni ada dua pilihan pelaburan, iaitu konvensional atau Shariah-compliant. Korang boleh pilih yang mana korang selesa. Kedua-dua pilihan ni menggunakan projek yang menarik dan menguntungkan, seperti startup, hartanah, atau sosial.
Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Kesimpulan

Pelaburan Versa ni adalah platform pengurusan tunai digital yang boleh bantu korang menyimpan, melabur, dan membesarkan wang korang dengan mudah dan selamat.

Versa ni ada banyak produk pelaburan yang unik dan menarik, seperti Versa Save, Versa Flexi, dan Versa Plus. Korang boleh pilih produk yang sesuai dengan keperluan dan matlamat kewangan korang.

Versa ni pun ada app IOS dan Playstore, jadi korang boleh akses bila-bila masa dan di mana-mana sahaja. Jadi, tunggu apa lagi? Download app Versa sekarang dan mulakan pelaburan korang dengan Versa! 

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..