Kenapa kena belajar Python?

Mudah untuk pelajar baru

Python dikenali dengan sintaksnya yang simple dan senang faham. Bagi yang baru nak mula belajar programming, Python ni macam kawan baik yang guide korang step by step.

Tak perlu risau pasal syntax yang rumit, boleh terus fokus pada belajar konsep asas programming.

Boleh buat macam-macam

Dari buat website, analisis data, artificial intelligence, sampai ke game development, Python ada je. Fleksibiliti ni buat Python jadi pilihan top dalam pelbagai jenis projek programming.

Artwork by HackersMalaysia.com

Komuniti yang supportive

Python ni ada komuniti yang besar dan sangat supportive. Ada berlambak resources, tutorials, dan forums di mana kita boleh belajar, bertukar idea, dan minta tolong kalau ada masalah dalam coding. Bila stuck, komuniti Python ni selalu ready untuk bantu.

Tinggi demand dalam job market

Mudah digabungkan dengan teknologi lain

Python ni boleh gabung dengan senang dengan bahasa programming lain dan pelbagai teknologi. Jadi, kita boleh manfaatkan kekuatan Python bersama dengan tools dan bahasa lain untuk hasilkan projek yang lebih power.

Terbaik untuk data analysis dan machine learning

Sumber pembelajaran yang banyak

Sebab popular, sumber belajar Python ni bersepah-sepah. Banyak kursus online free atau berbayar, dari yang basic sampai advanced.

So, korang boleh start belajar Python dengan cara yang paling sesuai untuk korang.

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..