Udemy: Platform terbaik untuk korang study IT & Programming

Apa itu Udemy?

Korang tak perlu menyesal sebab tak dapat masuk ke University, Udemy boleh hampir hampir lengkap untuk korang. Murah pulak tu.

Kenapa Udemy menarik untuk kita?

  1. Pelbagai kursus: Tak kira korang nak belajar apa, mesti ada. Programming? Ada. Bisnes online? Ada. Nak jadi pakar masak ke, pakar fotografi ke, semua boleh jumpa.
  2. Flexible learning: Ini yang best, belajar ikut masa korang sendiri. Pagi ke, tengah malam ke, bila-bila masa pun boleh.
  3. Harga berpatutan: Ada banyak kursus yang ditawarkan dengan harga yang mampu milik, terutamanya bila ada promosi. So, jangan lepaskan peluang!
  4. Certification: Lepas habis kursus, korang boleh dapat sijil. Bagus untuk tambah nilai pada CV korang.

Keistimewaan Udemy

  1. Akses kepada ribuan kursus: Ada lebih daripada 100,000 kursus! Tak kira apa minat atau keperluan korang, mesti ada sesuatu yang menarik di Udemy.
  2. Belajar pada bila-bila masa: Ini yang paling best. Udemy tak paksa korang ikut jadual tetap. Nak belajar tengah malam ke, subuh ke, bila-bila masa pun boleh.
  3. Pelbagai bahasa: Kursus-kursus di Udemy ada dalam pelbagai bahasa, termasuk Bahasa Melayu. Ini memudahkan semua orang untuk belajar tanpa halangan bahasa.

Mengapa Udemy sesuai untuk semua orang

  1. Kemudahan akses: Mudah diakses dari mana-mana sahaja, sama ada melalui website atau app. Ini menjadikan pembelajaran di Udemy sangat fleksibel.
  2. Kursus untuk semua tahap kemahiran: Dari beginner hingga expert, semua ada. Jadi, tak kira di tahap mana korang berada, Udemy boleh bantu.
  3. Harga berpatutan dan promosi: Udemy selalu je buat promosi untuk kursus dengan harga yang sangat berpatutan, dan ada banyak promosi menarik! Bayarangkan, course yang berharga RM300 boleh turun kepada RM30 je. Jimat banyak tu.
  4. Sijil penyelesaian: Bila korang habis satu kursus, korang akan dapat sijil. Ini bukan saja membanggakan, tapi juga membantu dalam karier korang.

Bagaimana untuk memulakan perjalanan dengan Udemy

  1. Melayari website atau app: Langkah pertama adalah mendaftar melalui website atau app Udemy.
  2. Mencari dan memilih kursus: Gunakan fungsi carian untuk mencari kursus yang sesuai dengan keperluan dan minat korang.
  3. Mendaftar dan mulakan belajar: Ikuti proses pendaftaran yang mudah, dan korang boleh mula belajar sebaik sahaja mendaftar.
  4. Ikut kursus secara berperingkat: Setiap kursus ada strukturnya sendiri. Ikuti dari awal hingga akhir untuk pengalaman pembelajaran yang terbaik.
  5. Manfaatkan tawaran dan promosi: Selalu ada tawaran dan promosi. Jadi, ambil peluang untuk daftar kursus pada harga yang lebih murah.

Pengalaman belajar di Udemy

Belajar di Udemy ni bukan sekadar login dan tengok video. Diorang ada sediakan test juga untuk tengok korang faham ke tak dengan apa yang diajar.

  1. Tetapkan matlamat pembelajaran: Sebelum mula, fikirkan apa yang korang nak capai. Nak tambah skill untuk kerja? Atau belajar sesuatu yang baru untuk hobi?
  2. Buat jadual belajar: Walaupun Udemy fleksibel, tetapkan waktu belajar yang tetap. Ini akan bantu korang konsisten.
  3. Ambil nota: Sambil belajar, jangan lupa ambil nota. Ini akan memudahkan korang mengulang kaji nanti.
  4. Amalkan apa yang dipelajari: Praktik membuat sempurna. Cuba aplikasikan apa yang korang belajar dalam kehidupan sebenar.

Community dan support di Udemy

Salah satu perkara terbaik tentang Udemy adalah komunitinya. Korang tak belajar sorang-sorang:

  1. Forum: Setiap kursus ada forum di mana korang boleh bertanya dan berdiskusi dengan pelajar lain dan juga pengajar.
  2. Review dan rating kursus: Sebelum mendaftar, baca ulasan dari pelajar lain. Ini akan bantu korang pilih kursus yang terbaik.
  3. Support pelanggan: Kalau ada masalah teknikal atau pertanyaan, team sokongan Udemy sentiasa sedia membantu.

Bagaimana Udemy bantu korang dalam kerjaya

Udemy bukan saja tempat belajar baru, tapi juga platform untuk membantu kerjaya korang:

  1. Kursus berkaitan kerjaya: Ada banyak kursus yang direka untuk meningkatkan kemahiran kerjaya, seperti pengurusan, komunikasi, dan IT.
  2. Sijil penyertaan: Sijil yang korang dapat boleh ditambah dalam CV untuk menunjukkan kemahiran yang telah dipelajari. Walaupun sijil ni tiada nilai, tapi boleh la untuk tambah kan dalam resume buat perisa.
  3. Pembelajaran berterusan: Dengan adanya akses ke pelbagai kursus, korang boleh terus belajar dan berkembang sepanjang karier.

Kesimpulan

Click disini untuk korang mendaftar Udemy

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..