Tentang Wise: Selamat ke? Bagus ke?

1. Wise, apa tu sebenarnya?

2. Macam mana Wise kerja?

Cara kerja Wise ni memang bijak. Bayangkan, bila kita hantar duit, diorang buat macam dua transaksi tempatan. Maksudnya, kita hantar duit ke akaun Wise kat Malaysia, pastu Wise hantar duit dari akaun di negara penerima. Jadi, takde lah kita kena bayar yuran tinggi macam guna bank tradisional.

3. Kenapa Wise best sangat?

Jimat dan jelas

Salah satu sebab utama kenapa orang suka Wise ialah sebab ia jimat dan telus. Korang boleh nampak terus berapa rate pertukaran duit dan berapa yuran yang kena. No hidden fees, bro!

Terlalu cepat

Wise ni pantas giler! Kadang-kadang, dalam beberapa jam saja duit korang dah sampai. Tak macam bank yang ambil masa berhari-hari.

Selamat dan trusted

Pasal keselamatan, Wise ni tak main-main. Dengan pelbagai langkah keselamatan macam pengesahan dua faktor, kita boleh rasa lebih selamat dan tenang.

4. Apa lagi kelebihan Wise?

Kad Debit Wise

Korang boleh guna kad debit Wise untuk belanja atau tarik duit dari ATM. Best part? Boleh guna di mana-mana ATM yang terima Mastercard!

Akaun multi-currentcy

Wise juga ada akaun multi-mata wang. Berguna giler untuk yang suka travel atau yang kena urus duit dalam pelbagai mata wang.

Terima bayaran antarabangsa

Untuk korang yang freelance atau ada bisnes, Wise memudahkan korang terima duit dari luar negara. Senang, cepat, dan jimat!

5. Wise untuk pembayaran bil & shopping online

Bayar Macam-Macam Dengan Mudah

Dengan Wise, korang boleh bayar bil atau beli barang online dalam mata wang asing tanpa risau pasal yuran tukaran yang mahal. Nak beli barang dari luar negara? Senang je dengan Wise!

Shopping Online jadi lebih mudah

Dah tak perlu pening kepala fikir pasal rate pertukaran mata wang. Gunakan je Wise untuk urusan pembelian antarabangsa. Shopping online dari website luar jadi lebih murah dan mudah.

6. Aplikasi Wise: Urus semua dalam genggaman

Akses Senang, Cepat & Selamat

Wise punya aplikasi tu, memang canggih. Korang boleh uruskan semua transaksi, check balance, dan banyak lagi, semua dalam satu app. User-friendly dan mudah digunakan.

Pantau transaksi di mana-mana

Nak check transaksi atau buat transfer? Buka je app Wise di phone korang. Semua maklumat ada di hujung jari, 24/7.

7. Wise untuk pelajar dan travelers

Belajar di Luar Negara? Wise Bantu!

Bagi pelajar yang belajar di luar negara, Wise ni lifesaver. Parents boleh hantar duit dengan mudah, cepat, dan murah untuk yuran pengajian atau sara hidup.

Travel Tanpa Risau

8. Kesimpulan: Wise, teman setia kewangan korang!

Jadi, itu lah cerita Wise yang kita semua patut tahu. Wise bukan sekadar untuk transfer duit, tapi macam-macam lagi. Dari bayar bil, shopping online, sampai bantu pelajar dan travelers, Wise ada untuk semua keperluan kewangan antarabangsa korang. Dengan Wise, urusan kewangan jadi lebih mudah, cepat, dan jimat. Wise memang best giler!

Adakah artikel ni membantu?

Report jika artikel ini tidak tepat, bermasalah & perlu dibaiki.

Subscribe Web Hackers

Isi form, confirmkan email korang & korang confirm jadi subscriber kami. 

Related Article..